BOHATÉ INFO: METALLICA, SIX FEET UNDER, KATAKLYSM A ĎALŠÍ

METALLICA má napísaných približne dvadsať skladieb pre nový album. Death metalové spolky SIX FEET UNDER a KATAKLYSM vydajú nové albumy. MOONSPELL majú nový videoklip. Melancholici KATATONIA zverejnili ukážku z chystaného DVD. Fíni AMORPHIS začnú budúci mesiac nahrávať nový album. Festival BRUTAL ASSAULT potvrdil ďalšie kapely. Death metalisti MALEVOLENT CREATION dokončili práce na novom albume. Zomrel Ryan Stanek, pôvodný bubeník BROKEN HOPE.
Bubeník METALLICY Lars Ulrich sa ohľadom novej nahrávky vyjadril: „Sme kurva v tom!“ a na mysli mal fakt, že kapela má napísaných približne dvadsať nových skladieb pre ich očakávaný album. V blízkej budúcnosti by mali vstúpiť do procesu nahrávania predprodukcie. Podľa slov samotného Ulricha, by METALLICA mala na letných koncertoch predstaviť aj nové skladby.

Death metalová formácia SIX FEET UNDER vydá 5. mája prostredníctvom labelu Metal Blade Records svoju v poradí jedenástu štúdiovú nahrávku nazvanú „Crypt of the Devil“. Zaujímavosťou albumu je, že ho skomponoval Chris Barnes s basákom a vokalistom kapely CANNABIS CORPSE Phil Hallom, u ktorého sa novinka aj nahrávala. Phil Hall nahral rytmickú gitaru a basu, jeho brat Josh bicie a Brandon Ellis (tiež CANNABIS CORPSE) sólovú gitaru. Chris Barnes nahrával svoje vokálne party v London Bridge Studio. O mix nahrávky sa na Floride postaral Rob Caldwell (CANNABIS CORPSE, IRON REAGAN) a o mastering Alan Douches (CANNIBAL CORPSE, REVOCATION) v New Yorku. Barnes na novom albume pokračuje v príbehu z predchádzajúcich prác, kde texty sú z perspektívy sériového vraha, ktoré reprezentujú cestu jeho mysľou. Pod novinkami nájdete artwork albumu spolu s novou skladbou „Open Coffin Orgy“.

Kanadskí death metalisti KATAKLYSM oznámili, že 31. júla im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vydajú nový štúdiový album „Of Ghosts and Gods“. Gitary, bicie a basgitara sa budú nahrávať u gitaristu kapely Jean Francois Dagenaisa, vokálne party boli nahraté u producenta Marka Lewisa. O mix a mastering nahrávky sa postará Andy Sneap.

Portugalci MOONSPELL nahrali nový videoklip, ktorý je ku skladbe „Extinct“, ktorá sa nachádza na ich rovnomennej albumovej novinke. Album vychádza práve dnes (6.3.) a klip nájdete nižšie.

Na našich stránkach sme vás už informovali, že švédski melancholici KATATONIA vydajú 31. marca nové CD/DVD s názvom „Sanctitude“. Teraz vám dávame do pozornosti ukážku z tohto DVD v podobe piesne „Day“. Materiál sa nahrával 16. mája 2014 v londýnskom Union Chapel ako súčasť ich „Unplugged & Reworked Tour“, kde hrali akustické verzie skladieb z albumu „Dethroned & Uncrowned“. Došlo však aj na piesne v podstate z ich celej diskografie. Ešte dodáme, že spomínaný živák vyjde prostredníctvom vydavateľstva Kscope. Ukážku nájdete pod novinkami.

Fínska kapela AMORPHIS začne tento mesiac s producentom Jens Bogrenom predprodukciu novej nahrávky. V apríli začne skupina nahrávať vo Fascination Street Studios nový, zatiaľ nepomenovaný radový album, ktorý by mal vyjsť v septembri.

Festival BRUTAL ASSAULT nás informuje o ďalších potvrdených kapelách pre svoj jubilejný 20. ročník, ktorý sa uskutoční 5. – 8.8.2015 v pevnosti Josefov. Novú várku kapiel tvoria mathcoreoví THE DILINGER ESCAPE PLAN a velikáni post-punkovej vlny KILLING JOKE. Ďalšími formáciami sú Švédi VILDHJARTA, melodickí metalcoristi EVERGREEN TERRACE, francúzske black metalové komando ANTAEUS, folk metaloví ROME, djentoví SIKTH, post-hardcoreoví američania TOUCHÉ AMORÉ a veteráni doom a psychedelického stoner metalu TROUBLE.

Death metaloví veteráni z Floridy MALEVOLENT CREATION dokončili práce na ich v poradí dvanástom štúdiovom albume „Dead Mans Path“, ktorý vyjde prostredníctvom Century Media Records v priebehu tohto roka.

Pôvodný bubeník a spoluzakladateľ death metalovej úderky BROKEN HOPE Ryan Stanek zomrel 1. marca vo veku 42 rokov z dosiaľ nezistených príčin. Okrem demo nahrávok sa podieľal na tvorbe prvých štyroch štúdiových albumoch. Česť jeho pamiatke.