SLIPKNOT ZVEREJNILI SPOMIENKOVÉ VIDEO NA PAULA GREYA

Prostredníctvom nášho odkazu si môžete pozrieť spomienkové video na Paula Greya. Danzig zverejnili skladbu z pripravovaného albumu. Švédski muzikanti chystajú špeciálne vystúpenia, na ktorých chcú vzdať hold  Ronniemu Jamesovi Diovi. Mastodon zrušili európske turné.
Danzig zverejnil novú skladbu On A Wicked Night, ktorá je predkrmom pred vydaním v poradí deviateho albumu Deth Red Sabaoth. Ten vyjde 22. júna prostredníctvom The End Records. Na novinke bude 11 skladieb, ktoré pochádzajú z pera samotného Glenna Danziga. Obal ku Deth Red Sabaoth nájdete pod dnešnými novinkami.

Slipknot zverejnili 10 – minútové spomienkové video na svojho kamaráta a basáka Paula Greya. Video si môžete pozrieť TU.

Niektorí z uznávaných švédskych hudobníkov sa stretnú 7. októbra v Štokholme na akcii nazvanej Sweden Rock Cruise, kde sú koncertom vzdať hold Ronniemu Jamesovi Diovi. Deň nato sa muzikanti presunú do ďalšieho švédskeho mesta Abo a predstavia sa aj vo Fínsku. Na koncerte budú rôzny muzikanti spievať a klasické Diove skladby a hudobný doprovod im budú robiť členovia Lions Share. Koncert vyvrcholí skladbou Stars od projektu Hear N Aids, ktorú Dio naspieval v roku 1985 a túto pesničku si zaspievajú všetci umelci. Účasť na tejto veľkolepej show potvrdili Mikael Akerfeldt (Opeth), Joacim Cans (Hammerfall), Bjorn Gelotte (In Flames), Ian Haugland (Europe), Messiah Marcolin (ex – Candlemass), Johan Edlund (Tiamat) a Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate, Bibleback). Časopis Sweden Rock veuje na tento koncert nemalú finančnú sumu, ktorá ako aj výťažok z kocnertov pôjde na konto nadácie Diovej manželky Wendy na boj s rakovinou.    

Ako je už známe americká kapela Mastodon zrušila svoje európske turné, v rámci ktorého sa mala predstaviť aj na festivale Sonisphere. Dôvodom sú zdravotné problémy gitaristu Billa Kellehera s pankrácom. Najrýchlejšie a najúdernejšia na túto správu zareagovali organizátori belgického festivalu Graspop Metal Meeting, ktorí namiesto Mastodonu potvrdili britskú legendu Carcass.