SPRÁVY O NAHRÁVANÍ NIGHTWISH, POZNÁME 4 MENÁ NA WACKENE 2011

Dnes vás informuje o tom, ako pokračujú práce Nightwish na novom albume. Legendárny festival Wacken Open Air sa síce skončil iba včera, ale už dnes organizátori prezradili prvé 4 mená, ktoré sa predstavia nabudúci rok. Jedno je určite viac ako exkluzívne. Taliani Secret Sphere podpísali zmuvu s novým vydavateľstvom Scarlet Records. A nakoniec vás informujeme o novom albume slovákov Gazdasgrind, ktorý vyjde začiatkom septembra.
O tom, že Nightwish začali práce na novom albume sme vás už informovali. Správu o priebehu nahrávania v ďalekom fínskom vidieku zverejnil Tuomas Holopainen. Okrem neustáleho skúšania, tvarovania skladieb a potenia, sa venujú muzikanti aj obľúbenému rybolovu. Holopainen nezabudol pogratulovať ani svojej speváčke Anette Olzon ku druhému chlapcovi. „Skoro dokončené sú už dve skladby 9 a 10. V skaldbe č. 9 sa chceme vrátiť späť k našim koreňom,“ nechal sa počuť Tuomas. My dodajme, že novinka Nightwish má vyjsť 15. októbra 2011.

Hoci sa legendárny festival Wacken Open Air skončil iba včera, organizátori už potvrdili pár mien, ktoré určite uvidíte nabudúci rok. Ako prvú potvrdili organizátori Wackenu crossoverovú legendu Suicidal Tendencies. Ďalej sa o rok v Nemecku predstaví aj fínska Apocalyptica a na pódiách opäť ožije projekt Avantasia! Okrem je ešte potvrdená domáca kapela Blind Guardian, ktorá na budúcoročnom Wackene odohrá jedinú show v Nemecku.

Talianski power metalisti Secret Sphere podpísali zmluvu s vydavateľstvom Scarlet Records, ktoré vydá ich novinku Archetype v septembri. Okrem klasickej formy albumu vyjde novýmateriál aj s dvoma bonusmi. My vám ešte prezradíme, že medzi známejšie kapely, ktoré vydáva Scarlet Records patria napríklad Labyrinth, Royal Hunt, Sadist alebo Killing Touch.

Banskobystrická death a „všetkomožnometalová“ formácia Gazdasgrind vydáva 4. septembra nový štúdiový album nazvaný Gazdovská veselica. Na novinke sa objaví 14 nových skladieb plus celé remastrované demo PéVé3eS z roku 2007. Krst nového albumu prebehne v Banskej Bystrici na koncerte Under Tartaros Fest 3 v Kine Hviezda. Viac info nájdete na www.gazdasgrind.eu, www.tartaros.sk. Obal k novému albumu nájdete pod dnešnými novinkami.