Brutal Assault oslavuje jubileum: Čaká nás mnoho chuťoviek, tieto kapely nezmeškajte!

Pomaly, ale isto sa nám to blíži. Tento rok to však bude tak trochu iné, príjemne okorenené a hlavne poriadne špeciálne. Prichystajte si teda slávnostné klobúčiky, naštartujte svoje pestrofarebné konfety a pred zrkadlom nacvičte o niečo tvrdšiu verziu známeho popevku „Happy birthday to you…“.

Neodmysliteľný letný festival BRUTAL ASSAULT (5.8. – 8.8.2015, pevnosť Josefov, Česká republika) totiž oslavuje okrúhlu „dvacinu“, takže rozhodne bude čo oslavovať. A taktiež zapíjať! Prekrásne a veľmi bohaté darčeky však budú paradoxne opäť rozdávať samotní organizátori. Znovu sa určite máme na čo tešiť.

BA_2013_atmosfera6

Už onedlho zažijeme tieto skvelé priestory vojenskej pevnosti opäť!

Tento rok sa podľa ich vlastných slov tak trochu vsádza na stredne veľké mená než na jedného známeho headlinera typu SLAYER či MOTORHEAD, ktorých ste si v Jozefove mohli vychutnať po minulé roky. Môžeme však považovať SOULFLY, KREATOR, CANNIBAL CORPSE či CRADLE OF FILTH za menej známe zoskupenia? Asi len ťažko.

Tieto a aj mnoho iných kvalitných peciek bude masírovať naše ušné bubienky počas jubilejného dvadsiateho ročníka BRUTAL ASSAULTU. Rozhodne je z čoho vyberať, veď posúďte sami: festivalová súpiska totiž obsahuje rovnú stovku svetoznámych kapiel!

Samotný výber je už samozrejme na každom z metaluchtivých účastníkov čoraz populárnejšieho štvordňového hudobného cirkusu, avšak my sme si pre vás dovolili pripraviť malý súhrn toho, čo by ste si určite na festivalových pódiách nemali nechať ujsť.

kreator-promo-band-banner-2013-444

KREATOR

Thrash
Thrash metalových srdciarov iste poteší premiéra ANNIHILATOR s  Jeffom Wattersom za mikrofónom, omaskované šialené komando DR.LIVING DEAD a  nesmrteľná ikona tohto žánru, samotní KREATOR. Na scénu sa po dlhej odmlke vracia NUCLEAR ASSAULT, oko potešia brazílske sexice NERVOSA, legendárna SEPULTURA zvedie na diaľku súboj s Maxom Cavalerou v podobe SOULFLY a novú krv ochutnáme spolu s TOXIC HOLOCAUST.

Death
Fanúšikovia smrtiaceho kovu tento rok zažijú skutočné hody! Zanôtiť prídu Holanďania ASPHYX, melodická stálica AT THE GATES, mnohými zbožňovaná superstár BLOODBATH s Nickom Holmesom či jeden z najväčších ťahákov, americkí CANNIBAL CORPSE. Zabudnúť určite netreba na technicky bezchybných CRYPTOPSY a PSYCROPTIC, klasikov GOD DETHRONED,  jeden z  obrovských objavov DEAD CONGREGATION a skutočná mágia nastane pri sete projektu DEATH TO ALL. Novučičké dosky prídu predstaviť nesmrteľné „mlátičky“ KATAKLYSM a KRISIUN, naopak svoje staršie pecky prevetrajú bratia z DECAPITATED a VADER.

cradle-of-filth-2015-official-promo

CRADLE OF FILTH

Black
Ani samotný black metal nezostane tentokrát bokom, keďže pevnosť najprv rozsekajú na kúsky šialenci z ANAAL NATHRAKH, pokračovať v tom budú zaujímaví ANTAEUS, symfonické komando CARACH ANGREN a najmä stále veľmi populárna svorka CRADLE OF FILTH s českým duom Marthus/Ashok. Obrovská avantgarda strieka z DODHEIMSGARD, podarenú aktuálnu placku predvedú ENSLAVED, no skutočné peklo nastane až po príchode opancierovanej divízie MARDUK a legende z rodu najväčších, Nóroch MAYHEM.

Doom
Že je festival skutočne veľmi pestrý, dokazujú aj rôzne iné žánre, ktorých zastúpenie je predsa o niečo menej početné, ale kvalita skutočne nepoľavuje. Veď kto iný môže reprezentovať doomovú odnož, než AGALLOCH, CANDLEMASS, ESOTERIC, TROUBLE či absolútne fantastickí TRIPTYKON na čele s majstrom T.G.Fischerom?

arcturus-2015-e

ARCTURUS

Corovky a chuťovky
ATARI TEENAGE RIOT, CARNIFEX, HED PE, HORSE THE BAND, ILL NINO, WALLS OF JERICHO, či hviezdni SUICIDE SILENCE sú skôr určené pre modernejšie orientované publikum a fanúšikov akejsi „inakosti“ a exotiky rozhodne upútajú ARCTURUS, industriálni bohovia z GODFLESH, crossoverová legenda KILLING JOKE či ďalšia bomba z Brazílie, RATOS DE PORAO. Pre najväčších fanjšmekrov je tu PERTURBATOR, hrdelná šou PHURPA, nezameniteľní SUNN O))) a orientom okorenená tlupa MELECHESH.

Hardcore a grindcore
Staršie narodených „coristov“ poteší HC stálica PRO-PAIN, ale aj ich o čosi rýchlejší a šialenejší bratia z NAPALM DEATH a BRUJERIA. Milovníci gore tematiky určite neostanú ochudobnení o nejakú tú drobnú chuťovku, keďže svoje nože a vidličky už brúsia EXCREMENTORY GRINDFUCKERS a SQUASH BOWELS.

Myslím, že výsledný zoznam je teda viac než bohatý, takže už aby tu bol začiatok augusta a s ním festival BRUTAL ASSAULT 2015. Načo sa suverénne najviac tešíte vy?