WINTERSUN POKRAČUJÚ V PRÁCACH NA DRUHOM ALBUME

Wintersun prezradili podrobnosti o nahrávaní nového albumu. Dozviete sa ako sa za prvý týždeň predajnosti darilo novinke od Helloweenu. Earache Records zverejnili kapely, ktoré sa budúp nachádzať na ich výberovke. Suicidal Angels komentovali svoj nový album a nakoniec vám ponúkneme nový videoklip Roba Halforda.
Fínska kapela bývalého speváka Ensiferum Jariho Mäenpää Wintersun pokračuje v prácach na dlhoočakávanom druhom albume Time. Podľa slov samotného Jariho by sa novinka mala začať mixovať po vianočných sviatkoch. Wintersun chcú opäť aj hrávať naživo, ale až po tom ako im vyjde nový album. Predbežne sa kapela dohodla na troch vystúpeniach na festivale Metalfest a na jednom počas budúcoročného Metalcampu.

Trinástemu štúdiovému albumu 7 Sinners od Helloweenu sa za prvý týždeň darilo v predajnosti. Najlepšie sa predával v Japonsku, kde sa dostal na šieste miesto. Kapelu podporili aj fanúšikovia v Česku, kde sa za prvý týždeň predajnosti vyšplhala novinka na 9. miesto. Ostatné poradie: Grécko – 10. miesto, Fínsko – 16. miesto, Nemecko – 25. miesto, Švajčiarsko – 38. miesto, Švédsko – 40. miesto, Rakúsko – 57. miesto a Francúzsko – 65. miesto.

Earache Records oznámili dátum vydania výberovky Earache Extreme Stage Diving na 29. novembra. Na kompilácii sa bude nachádzať po jednej skladbe od týchto kapiel: Evile, At the Gates, Bonded By Blood, White Wizzard, Oeano, The Haunted, Wormrot, Decapitated, Deicide a Brutal Truth.

Rob Halford zverejnil videoklip z aktuálneho sólového albumu Made of Metal. Klip je na skladbu Like Theres No Tomorrow. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

Z tábora gréckych Suicidal Angels prišli správy o novom albume Dead Again. Podľa slov speváka Nicka bude novinka silnejšia, rýchlejšia a agresívnejšia ako jej predchodca Sanctify the Darkness. Novinka vyjde 19. januára prostredníctvom NoiseArt Records.