NOVINKY OD SLAYER, SEPTICFLESH, NIGHTWISH ALEBO GUANO APES

Do radov legendy Slayer sa pridal gitarista Gary Holt ako dočasná náhrada za zotavujúceho sa Jeffa Hannemana. Gréci SepticFlesh zverejnili podrobnosti o novinke a aj jej artwork. Anette Olzon z Nightwish začne v marci nahrávať vokály na nový album. Guano Apes vydajú v apríli nový album. Včera operovali Jimma Shepparda (Nevermore) na nezhubný nádor mozgu. Mystic Prophecy začnú nahrávať nový album. Vader opustil basák Tomasz „Reyash“ Reyek. Rotten Sound zverejnili nový videoklip, ktorý si môžete pozrieť prostredníctvom nás.
Ku thrash metalovým veteránom Slayer sa pridal gitarista Gary Holt (Exodus)! Gary bude v kapele pôsobiť ako dočasná náhrada za hospitalizovaného Jeffa Hannemana. Hanneman sa na konci minulého emsiaca podrobil nevyhnutnej operácii pravej ruky, do ktorej sa mu dostala vážna infekcia. Gitarista už podstúpil transplantáciu kožného tkaniva a doba jeho liečenia zatiaľ nie je známa. Samotný Hanneman súhlasil s jeho dočasným zastúpením, aby Slayer nemuseli odložiť plánované koncerty.

Dlhoočakávaná novinka od gréckych démonov SepticFlesh vyjde 18. apríla prostredníctvom francúzskeho labelu Season of Mist. V poradí 8. abum dostal názov The Great Mass a bude na ňom 10 nových skladieb. Artwork k novinke narvhol samotný Seth a vy si ho môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Speváčka Nightwish Anette Olzon bude od marca v štúdiu nahrávať vokály pre nový album Imaginarium. Na novinke od tejto fínskej kapely by sa malo nachádzať 13 skladieb.

Nemecká formácia Guano Apes ohlásila pred dvoma rokmi návrat. Okrem návratu na koncertné pódia sa však jedná aj o návrat v podobe nového albumu. Novinka Guano Apes dostala názov Bel Air a do predaja sa dostane 4. apríla.

Včera podstúpil basgitarista Nevermore Jim Sheppard operáciu nezhubného nádoru mozgu. „Prosím všetkých metalových bratov a sestry, aby zaslali nášmu basákovi pozitívnu energiu,“ odkázal spevák Nevermore Warell Dane.

Grécko-nemecká heavy metalová kapela Mystic Prophecy sa pripravuje na nahrávanie siedmeho albumu Raven Lord. Novinka bude obsahovať 11 skladieb a bude štúdiovým debutom nového bubeníka Claudia Sista, ktorý sa ku kapele pripojil iba vlani v júni. Raven Lord sa dostane na pulty obchodov 28. októbra prostredníctvom Massacre Records.

Po dvoch rokoch spolupráce s poľskou death metalovou legendou Vader ju z osobných dôvodov opúšťa basák Tomasz „Reyash“ Reyek. Hudobnú scénu však Reyash enopúšťa, pretože sa hodlá venovať svojim ďalším kapelám, konkrétne Christ Agony, Supreme Lord a Witchmaster.

Fíni Rotten Sound nahrali videoklip ku skladbe Hollow, ktorá bude na nadchádzajúcom albume Cursed. No a my ešte dodajme, že nový album vyjde 15. marca. Zatiaľ sa potešte teda aspoň z nového klipu, ktorý nájdete pod novinkami.