NIGHTWISH PRESUNULI NAHRÁVANIE VOKÁLOV NA APRÍL

Nightwish presunuli nahrávanie vokálov až na apríl, pretože Anette Olzon sa lieči zo zranenia. Slipknot zverejnili zoznam festivalov, na ktorých vystúpia. Anvil pripravujú nový album. Festival Rock In Rio potvrdil Angru a Tarju. Lake of Tears zverejnili podrobnosti o novom albume a zverejnili aj jeho artwork. A Pale Horse Named Death vydajú debutový materiál v júni. Priatelia Mikea Starra vylučujú samovraždu. Poison vydajú kompiláciu dvoch diskov.

Nahrávanie vokálov pre nový album Imaginarium museli Nightwish odložiť. Dôvodom je zotavovanie Anetty Olzon, ktorá si pri nedávnom páde zlomila rebrá. Do štúdia by sa tak mala Anette dostať až 4. apríla.

Slipknot zverejnili zoznam letných festivalov, kde vystúpia. Zosnulého Paula Greya nahradí pôvodný gitarista Donnie Steele. Slipknot vystúpia na putovnom festivale Sonisphere v Grécku, Bulharsku, Švajčiarsku, Taliansku, Fínsku, Francúzsku a Švédsku. Žiaľ ich vystúpenie obíde Sonisphere v Českej republiky. Okrem Sonisphere sa predstavia Slipknot aj na bvelgickom Graspope, britskom Knewworth festivale a v septembri na Rocj In Rio v Brazílii.

Kanadská formácia Anvil prirpavuje nový album Juggernaut of Justice, ktorý by mal vyjsť niekedy na jar prostredníctvom vydavateľstva The End Records.

Obrovský brazílsky festival Rock In Rio potvrdil dve kapely. Domácu Angru a fínsku divu Tarju Turunen. Tneto rok sa uskutoční 25. septembra v Rio De Janeiro. „Rock In Rio je jedným z najväčších festivalov. Bolo úžasné sledovať videá umelcov, ktorí už mali tú česť vystúpiť na tomto podujatí,“ nechala sa počuť Tarja.

Švédi Lake of Tears vydajú 29. apríla nový album Illwill. Bude na ňom 10 nových skladieb a vyjde prostredníctvom AFM Records. Pod novinkami nájdete jeho artwork.

Nová kapela A Pale Horse Named Death pripravuje debutový album And Hell Will Follow Me, ktorý by mal vyjsť v júni prostredníctvom Steamhammer/SPV. V kapele pôsobí Sal Abruscato (ex – Type O Negative).

Ešte sa okrajovo vrátime ku smrti Mike Starra. Jeho smrť spôsobilo zmiešanie metadonu a iných liekov na predpis. Jeho priatelia, však vylučujú samovraždu, pretože hovoria, že Starr mal ešte veľa plánov.

Glam rockový veteráni Poison vydajú kompiláciu A Double Dose, ktorá vyjde na dvoch diskoch. Album bude obsahovať 30 najväčších hitov tejto kapely. A Double Dose vyjde 3. mája.