SEPULTURA PRIPRAVUJE DVD S ORCHESTROM, PAIN MAJÚ NOVÝ KLIP

Sepultura pripravuje špeciálne CD/DVD, kde vystupovala s orchestrom. Pain zverejnili nový videoklip. Tarja vydá nový singel. Volbeat opustil počas turné v USA basák Kjolholm. Nóri Einherjer dokončujú nový album po 8 rokoch. Marc Rizzo vydá cez iTunes novú skladbu. Gene Hoglan zaskočí vo Forbidden. Apostasy zverejnili artwork k novému albumu. Powerwolf vydajú box set.
Legendárna Sepultura pripravuje vydanie špeciálneho live CD/DVD, na ktorom sa predstaví s orchestrom Orchquestra de Repertório. Dátum a ani názov DVD kapela zatiaľ nezverejnila. Prvý videozáznam z tohto koncertu nájdete pod dnešnými novinkami. Záznam pochádza zo 16. apríla zo Sao Paula, kde Sepultura hrala poväčšine skladby, ktoré nehráva naživo, takže naozaj pôjde o výnimočný materiál.

Švédi Pain nahrali videoklip na skladbu Dirty Woman, ktorá sa bude nachádzať na nadchádzajúcom albume You Only Live Twice. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

Tarja Turunen vydá 22. apríla nový singel Underneath. Singel bude obsahovať dve nevydané verzie rovnomennej balady a jednu skladbu naspievanú v španielskom jazyku. Singel však vyjde iba v Rakúsku, Švajčiarsku, Rusku, Poľsku, Fínsku, Švédsku, Ukrajine, Francúzsku a vo Veľkej Británii.

Dánov Volbeat opustil počas turné v USA basák Anders Kjolholm a odcestoval späť do Dánska. Dôvodom sú osobné a rodinné záležitosti Kjolholma. Andersa zatiaľ nahradí Josh Newton z kapely The Damned Things.

Phlamencore Records vydalo novú skladbu od gitaristu Marca Rizza (Soulfly, Cavalera Conspiracy). Skladba Cascades sa pôvodne mala objaviť na treťom Rizzovom sólovom albume Legionnaire, no napokon ju gitarista vydal až teraz cez iTunes.

Osem rokov po vydaní albumu Blot od vikingov Einherjer nastal čas na ich comeback. V štúdiu Borealis finišujú s prípravami nového albumu, ktorý vyjde 2. septembra prostredníctvom Indie Recordings. O mix albumu sa postaral Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet). Ešte pred vydaním nového, zatiaľ bezmenného albumu sa Einherjer predstavia na troch festivaloch. Najprv vystúpia doma v Nórsku na Inferno festivale a v auguste sa njajprv predstavia na českom Brutal Assaulte a o potom vystúpia aj na Summer Breeze v Nemecku.

Už tento štvrtok zaskočí Gene Hoglan za bubeníka Marka Hernandeza v znovuzrodenej kapele Forbidden na Inferno festivale v Nórsku a v sobotu na koncerte v Nemecku. Hernandez sa týchto dvoch vystúpení nezúčastní kvôli rodinným dôvodom. Počas nasledujúcich termínov však už bude kapele k dispozícii.

Švédska death/blacková kapela Apostasy sa pripravuje na vydanie tretieho albumu Nuclear Messiah. Novinka vyjde na prelome jari a leta prostredníctvom Gain Music Entertainment, čo je pobočka vydavateľstva Sony Music. Apostasy zverejnili aj artwork, ktorý namaľoval brazílčan Raphael Gabrio a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Powerwolf vydajú 6. mája box set Trinity In Black. Box set bude obsahovať tri albumy kapely a síce Return In Bloodred, Lupus Dei a Bible of the Beast. Box set vydá Metal Blade Records.