LAMB OF GOD venujú nové EP zosnulému priateľovi. Novinky aj od OVERKILL, CROWBAR, ABORYM alebo ANTHOLOGY

LAMB OF GOD vydajú nové EP. OVERKILL a CROWBAR zverejnili nové skladby. Informácie hlásia aj RUSH, ABORYM, THE KILL a Slovákov ANTHOLOGY.

lamb-of-god

LAMB OF GOD

Spevák Randy Blythe z kapely LAMB OF GOD zdieľa príbeh Wayna Forda, fanúšika s ktorým sa stretol pred niekoľkými rokmi na koncerte. Wayne bojoval s leukémiou, ktorej však začiatkom roka 2015 podľahol. Blythe a Wayne sa počas tohto obdobia stali priateľmi a jeho život a boj s rakovinou boli inšpiráciou na pieseň „The Duke“. Tá bola nahratá počas nahrávania aktuálneho albume „VII: Sturm und Drang“, avšak na album sa nedostala no 2. decembra kapela vydá nové EP „The Duke“, kde sa bude táto skladba nachádzať. Ak sa chcete o tomto príbehu dozvedieť viac pozrite si nižšie priložené video.

Thrash metalisti OVERKILL zverejnili lyric video k novému singlu „Our Finest Hour“ z ich chystanej radovky „The Grinding Wheel“, ktorú pomaly dokončujú a jej vydanie je naplánované na 17. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records. Ešte dodáme, že spomínaný singel vyjde 4. novembra.

Sludge metalová formácia CROWBAR vypustila do sveta novú skladbu „The Serpent Only Lies“, pochádzajúcu z ich rovnomennej štúdiovky. Tá uzrie svetlo sveta 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Entertainment One.

Veteráni RUSH zverejnili trailer k ich dokumentu „Rush: Time Stand Still“. Ten sa začne od 3. novembra premietať v USA a Kanade a na Blu-ray/DVD vyjde 18. novembra.

Talianska formácia ABORYM vydá 25. januára prostredníctvom Agonia Records nový štúdiový album s názvom „Shifting.Negative“.

aborym-shifting-negative

ABORYM – Shifting.Negative

Grindcoroví šialenci THE KILL oznámili, že ich posledný album sa bude volať „South of Hell“. Posledná štúdiovka sa dostane na pulty predajní počas budúceho roka.

Slovenská symphonic power metalová kapela ANTHOLOGY už od mája tohto roku pracuje na treťom albume s názvom „Angels Revenge“. Novinka bude zásadným počinom skupiny, keďže fanúšiikovia na ňom nebudú počuť len klasické symphonic power metalové piesne. Pôjde o koncepčné dielo plné mystiky a náboženstva. ANTHOLOGY rozvinuli spoluprácu s nádejným angličanom Connorom Sandersom z anglického Yorku, ktorý sa ujal growlu. Mixovať novinku bude Roland Grapow. Dielo by malo vyjsť v decembri tohto roka. Krst je naplánovaný 17. decembra v brnenskom klube Melodka za účasti domácich EAGLEHEART.