Novinkový blok: SIX FEET UNDER, MORBID ANGEL a ďalší

SIX FEET UNDER prezradili detaily o novom albume. MORBID ANGEL s novým bubeníkom. BENIGHTED vydajú nový album. STONE SOUR nahrávajú nový album. Novinky hlásia aj české skupiny BASTARD a SECRETS OF SEPARATION.

Chris Barnes zo SIX FEET UNDER

Death metalová úderka SIX FEET UNDER vydá 24 februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records štúdiovku s názvom „Torment„. Čerstvý materiál dali dokopy tentokrát „regulárni“ členovia kapely Chris Barnes, Jeff Hughell Marco Pitruzella. (Predošlú radovku „Crypt of the Devil“ nahrával Barnes s hosťujúcimi hudobníkmi). Na albume bude dvanásť skladieb a jednu z nich, „Sacrifical Kill“ si môžete vypočuť nižšie.

Deatheri MORBID ANGEL oznámili, že ich novým bubeníkom, ktorý už aj nabúchal svoje party na nový album sa stal Scott Fuller. Očakávaná štúdiovka sa v súčasnosti nahráva v Mana Recording Studios s Erikom Rutanom. O vydanie sa postará UDR Music v polovici tohto roka.

Francúzski death/grinderi BENIGHTED vydajú 17. februára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „Necrobreed„, z ktorého si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Forgive Me Father“ s hosťujúcim Trevorom Strnadom z THE BLACK DAHLIA MURDER. Ešte dodáme, že album sa nahrával v štúdiu Kohlekeller v Nemecku.

Američania STONE SOUR vstúpili do Sphere Studios v Hollywoode, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album. Novinka by mala uzrieť svetlo sveta v lete vďaka Roadrunner Records.

Česká skupina SECRETS OF SEPARATION hrajúca melodický metalcore vydala ešte na konci roka debutový album „Suffering in Absurdity“. Kapela má za sebou množstvo koncertov a ponúka aj live video ku skladbe „Venus“.

Havířovští  hard rockeři BASTARD právě dokončili ve studiu kapely CITRON nové EP, na kterém uslyšíme tři zbrusu nové skladby a dvě starší živé věci, natočené v dubnu 2016 v olomouckém S-klubu při příležitosti společného turné s CITRONEM. Produkce se ujal kytarista CITRONU Djordje Erič, známý např. svou produkcí desek kapely DOGA. Nové EP pod příznačným názvem „Bastard na start“ evokuje loňský comeback kapely po dlouhých jednadvaceti letech a je jakýmsi předkrmem před regulérní deskou, kterou BASTARD plánuje vydat na konci roku 2017. Nové EP pak BASTARD pokřtí 28. ledna v havířovském klubu Stolárna se vzácnými kmotry a za asistence brněnských ďáblic LORETTA a slovenské party ROCK IS BACK.

– Tlačová správa