SATYRICON nahrávajú nový album, HIM oznámili koniec kariéry

Nový album SATYRICON vyjde v septembri. HIM končia. MASTODON zverejnili novú skladbu. SINNERS MOON budú mať nové EP.

SATYRICON

Nórska formácia SATYRICON začala nahrávať nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý by mal vyjsť 22. septembra, pričom v rovnakom čase odštartujú aj európske turné na podporu novej nahrávky. Tá sa má odkloniť od násilnej a agresívnej atmosféry. Ďalšie detaily prezradil pre Metal Hammer frontman Satyr: „Keď sme sa vrátili do rytmu po tom, ako som bol hospitalizovaný (v roku 2015 mu bol diagnostikovaný nádor na mozgu, pozn. autora), hudba sa zmenila. Už som nebol v tom, čo sme urobili predtým. Nebolo to tak, že by sa mi to nepáčilo, ale už som to necítil rovnakým spôsobom. Veľa z toho, čo sme urobili na začiatku bolo neúprosné, násilné a agresívne. Nie je to tak, že teraz je to nariekajúce a smutné, ale je to skôr perkusívne, pestré a oduševnené. Je tu menší dôraz na agresívnu časť.“ Satyr tiež prezradil, že nahrávať budú na farme mimo Osla. „Jammovali sme v stodole dlhý čas. Zakaždým, keď sme tam, atmosféra je naozaj pekná – užívame si to, že sme tam. Len som povedal: Hráme tak dobre, keď sme tu – duch, duša a všetko čo robíme je jedinečné. Čo keby sme priniesli nahrávacie zariadenia a zvukových inžinierov sem namiesto toho, aby sme priniesli SATYRICON do štúdia? Takže sme to urobili,“ dodal Satyr.

Štúdio SATYRICON

Fíni HIM oznámili koniec kariéry, ktorú zavŕšia rozlúčkovým turné. „Po štvrťstoročí lásky a metalu cítime, že HIM nabrali neprirodzený kurz a musíme dať zbohom, aby sme urobili cestu pre neobjavené obzory, zvuky a chute. Dokončili sme vzor, vyriešili puzzle a točili kľúčom. Ďakujem,“ vyjadril sa frontman Ville Valo v oficiálnom vyhlásení.

Američania MASTODON zverejnili novú skladbu s názvom „Andromeda“, pochádzajúcu z ich novej radovky „Emperor of Sand“, ktorá vyjde 31. marca prostredníctvom Reprise Records.

Slováci SINNERS MOON zverejnili artwork chystaného EP, ktorý dostal názov „Far Beyond the Stars“. To však nie je jediná novinka, ktorú majú títo muzikanti zo Serede. Aby mohli dokončiť nahrávanie spomínaného EP ohlásili, že čoskoro začnú crowdfundingovú kampaň, ktorú využijú aj na nahranie oficiálneho videoklipu.

Artwork nového EP od SINNERS MOON