SOULFLY DOKONČILI NAHRÁVANIE NOVÉHO ALBUMU

SOULFLY hlásia hotovo s nahraním nového albumu. DEFTONES vydajú zaujímavú limitovanú edíciu všetkých ich štúdiových albumov na vinyle. Pete Sandoval (MORBID ANGEL, TERRORIZER) sa zaujímavo vyjadril pre brazílsky server k experimentálnemu albumu Illud Divinum Insanus od svojej kapely MORBID ANGEL. Francúzska GOJIRA ohlásila podrobnosti o chystanom EP a aj novom albume. AUTOPSY plánujú nahrať pár nových skladieb novú hudobnú kolekciu. Novinky z tábora Švédov NECROPHOBIC, ktorí majú okrem nového vydavateľstva aj nových dvoch členov a predstavia sa aj na Slovensku. Poliaci HATE zverejnili nový videoklip. Fíni THAUROROD dokončujú písanie nového materiálu. Dáni ILLNATH majú nový label a v novembri im vyjde tretia štúdiovka. Francúzi GOROD začali nahrávať nový album. Briti POWER QUEST zmenili speváka.
SOULFLY kompletne dokončili nahrávanie nového albumu, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom Roadrunner Records. Nový ml sa nahrával vo Phoenixe s producentom Chrisom „Zeussom“ Harrisom (CHIMAIRA, HATEBREED, ALL THAT REMAINS). Nový bubeník kapely David Kinkade popísal nový album na svojej facebook stránke ako zdrvujúci, rýchly thrashing poháňaný extrémnou zúrivosťou. „Album znie ako klasický sepulturovský album Arise na cracku a speede,“ doslova napísal Kinkade. Názov pokračovateľa albumu Omen stále nepoznáme.

DEFTONES vydajú 25. októbra limitovanú edíciu vinylového box setu nazvaného Deftones: The Vinyl Collection 1995 – 2011. Zbierka bude obsahovať všetkých šesť štúdiových albumov kapely. Táto zberateľská rarita vyjde v obmedzenom náklade 1000 kusov na celom svete.

Brazílsky web Som Extremo urobil vskutku zaujímavý rozhovor s bubeníkom Peteom Sandovalom (MORBID ANGEL, TERRORIZER), v ktorom sa okrem Sandovalovho chrbátu preberal najmä nový album Illud Divinum Insanus od MORBID ANGEL. Na otázku, aký má Sandoval názor na nový album odpovedal: „Nekomentujem! Nehral som na tomto albume." Šikovný novinár, však položil otázku inak a opýtal sa pána bubeníka, ako by znel nový album MORBID ANGEL keby na ňom bubnoval Pete Sandoval, ktorý nato odpovedal: „Bolo by tam viac extrémnych death/grindových pasáží a menej elektonických DJ vsuviek. Tieto industriálne experimenty sú vskutku nudné a ma nezaujímajú. Toto už nie je ten MORBID ANGEL čo bol, hmm, ale vážne ma to nezaujíma.“ Sandoval sa veruže vyjadril dosť kriticky ku stále svojim spoluhráčom a my uvidíme, či to bude mať nejakú odozvu od zvyšných členov MORBID ANGEL. Ako ďalej uvideol tento uznávaný bubeník, sústrediť sa chce najmä na svoju ďalšiu kapelu TERRORIZER, avšak musí byť stopercentne fit. Apropó, jeho chrbát sa už hojí, avšak stále bolí, ale Sandoval vraj už nemôže ďalej čakať a bude musieť hrať aj cez bolesť. Doslova sa vyjadril: „Žiadna bolesť, žiadny zisk,“ aj to svedčí o tom, že ak sa chce dobrý muzikant uživiť na maródke dlho pobudnúť nemôže.

Ohlásila sa aj francúzska kapela GOJIRA, ktorá prezradila prečo meškala s vydaním EP. Vraj im „zhavaroval“ pevný disk, na ktorom mali zaznamenanú istú časť materiálu. Kapela sa blíži ku koncu náročného a zdĺhavého procesu obnovy dát. GOJIRA je taktiež pripravená začať nahrávať aj dlhohrajúci album. Joe Duplantier už dorazil do New Yorku, kde sa začne budúci mesiac nahrávať dlho očakávaný nový album. Tak dúfajme, že sa kapele už nič neočakávaného neprihodí.

Vidieť, že Američanom AUTOPSY chýbala scéna. Album vydaný v máji 2011 Macabre Eternal bol novým štúdiovým albumom kapely po 16. rokoch. Členovia AUTOPSY oznámili, že koncom októbra plánujú nahrať niekoľko nových skladieb na chystanú kolekciu, ktorú pomenovali All Tommorows Funeral. Nahrávka bude obsahovať všetky remasterované Epčka kapely plus pár nových skladieb. Dokopy bude mať táto nahrávka 21 skladieb. All Tommorows Funeral sa dostane do predaja niekedy v marci 2012 prostredníctvom Peaceville Records.

Švédska death/blacková formácia NECROPHOBIC podpísala zmluvu s francúzskym vydavateľstvom Season of Mist. Kapela má aj nových členov. Ku spevákovi Tobiasovi Sidegardovi, basákovi Alexandrovi Fribergovi a bubeníkovi Joakimovi Sternerovi sa pripojili dvaja známi gitaristi Robert Sennebäck (DISMEMBER, UNLEASHED) a Fredrik Folkare (UNLEASHED). NECROPHOBIC budú predskakovať legendám MORBID ANGEL na ich nadchádzajúcom európskom turné v rámci, ktorého sa predstavia aj slovenským fanúšikom a to v príznačný dátum. V bratsilavskom Majesticu sa totiž obe kapely predvedú fanúšikom na Mikuláša 6. decembra.

Poliaci HATE zverejnili videoklip k titulnej skladbe Erebos zo stále aktuálneho albumu. Klip režíroval Slawek Makowski a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Fínska power metalová formácia THAUROROD dokončuje písanie materiálu pre svoj druhý štúdiový album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva NoiseArt Records.

Dánski melodic deatheri ILLNATH sa upísali vydavateľstvu Pitch Black Records, ktoré im 18. novembra vydá tretí album Third Act In the Theatre of Madness. Klaiscká verzia albumu bude obsahovať deväť nových skladieb a na limitovanej edícii bude o jednu skladbu viac.

Technickí deatheri GOROD z Francúzska začali nahrávať nový album spoločne s producentom Frédéricom „Elmobom“ Motteom. Zatiaľ bezmenná novinka by sa mala dostať na pulty obchodov začiatkom budúceho roka.

Briti POWER QUEST už nepočítajú so spevákom Chitral „Chitym“ Somapalom (FIREWIND, FARO, AVALON). Spevák zo Srí Lanky pôsobil v kapele iba rok a dôvodom jeho odchodu z kapely je to, že sa chce viac venovať sólovej kariére, ktorá je prevažne zameraná na blues a rock. Podľa jeho samotných slov sa mu metal už vzďaľuje. Kapela už má vybratého aj jeho nástupcu, no jeho meno zatiaľ tají. „Ten chlap nás na konkurze naozaj odrovnal,“ prezradila kapela aspoň čo to o novom spevákovi. Prvé vystúpenia s ním POWER QUEST odohrajú koncom novembra, kedy ho aj oficiálne predstavia verejnosti.