Putovný Hellhammer festival aj na Slovensku, headlinerom HARAKIRI FOR THE SKY

Šiesty ročník Hellhammer festivalu zavíta aj na Slovensko, konkrétne do Rock klubu Tartaros v Banskej Bystrici a do bratislavského British Rock Stars.  Koncert v Bratislave organizuje Loud Farm Booking a  v Banskej Bystrici Thunder Art Booking.

HELLHAMMER FESTIVAL 2017 – WINTER EDITION
HARAKIRI FOR THE SKY (Aut) – atmospheric post black metal
LYCHGATE (Gbr) – avantgarde black metal
WELICORUSS (Rus/Cze) – symphonic black metal

Pondelok 4.12.2017, Bratislava – British Rock Stars (vstupné 12 €)
Streda 6.12.2017, Banská Bystrica – Tartaros (vstupné (10 € – predpredaj/12 € na mieste)

Jednoznačným headlinerom tohto putovného festivalu budú Rakúšania HARAKIRI FOR THE SKY, ktorí si na Slovensku stihli spraviť veľmi dobré meno a vybudovať fanúšikovskú základňu. Atmosferickí post black metalisti majú na konte už tri štúdiové album a najnovší v poradí štvrtý im vychádza začiatkom nového roka pod labelom Art of Propaganda.

Druhým zaujímavým spolkom na turné je LYCHGATE – menej známa, no napriek tomu kvalitná avantgard black metalová záležitosť z Londýna. Briti sa na Slovensku predstavia vôbec po prvýkrát.

Do tretice sa predstaví v našich končinách dobre známa česko-ruská zostava WELICORUSS, pôvodne z Novosibirsku, no v súčasnosti fungujúca v Prahe. Kapela už niekoľkokrát navštívila Slovensko. Symfonickí black metalisti naposledy vydali album „Az esm“ , ktorý vyšiel v roku 2015.

Na bratislavskej zastávke sa predstaví ako support slovenská atmospheric black metalová stálica AEON WINDS – tí momentálne pilne pracujú na novom albume.

Plagát k Hellhammer festivalu

Tlačová správa