LORDI VYDAJÚ SLÁVNOSTNÉ CD/DVD

LORDI pripravujú špeciálnu CD/DVD pri príležitosti okrúhleho výročia vydania prvého albumu. DEVILDRIVER začali s prípravami nového albumu. DELAIN zverejnili ukážky dvoch nových skladieb.
Fínska formácia LORDI v týchto dňoch oslavuje okrúhle desiate výročie vydania ich prvého albumu a dvadsiate výročie fungovania kapely. Kapela sa rozhodla pri tejto príležitosti vydať špeciálne slávnostné CDúDVD s názvom Scarchieves Vol. 1. Tento album bude pre fanúšikov kapely skutočnou lahôdkou, pretože sa na ňom budú nachádzať špeciálne verzie skladieb a hlavne skladby, ktoré doteraz neboli vydané. Prvá časť tohto diela obsahuje CD s doteraz nevydaným úplne prvým albumom kapely z roku 1997. Album obsahuje aj príbeh o tom, ako sa natáčal a bonusové skladby Get Heavy a Hulking Dynamo. Druhú časť albumu tvorí DVD s úplne prvým koncertom kapely z roku 2002. Tento koncert bol natáčaný amatérskymi kamerami a materiál na albume nie je zostrihaný, takže pre fanúšikov to bude určite aj dobrá zábava, sledovať kapelu v ich úplných  začiatkoch a porovnať s ich dnešnými vystúpeniami.

Gitarista kalifornskej heavy metalovej formácie DEVILDRIVER Jeff Kendrick oznámil, že spolu s jeho kolegami z kapely začali pracovať na písaní nových skladieb pre šiesty štúdiový album tejto formácie. Šiesty album sa tak stane nástupcom albumu Beast, ktorý vyšiel presne pred rokom a v Spojených štátoch zožal pomerne veľký úspech. Bližšie informácie o pripravovanej novinke zatiaľ nie sú známe.

Holandská formácia DELAIN so speváčkou v čele tiež pripravuje nový album. We Are Others bude ich tretím štúdiovým albumom a vyjsť by mal niekedy v marci prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Zaujímavosťou je, že hosťom na albume bude Burton C. z FEAR FACTORY. Kapela sa z tejto spolupráce ohromne teší a zverejnila upútavku na ich blížiace sa turné, v ktorej zazneli ukážky dvoch skladieb z pripravovaného albumu. Upútavku ponúkame na konci dnešných noviniek.