KING DIAMOND V BRATISLAVE: VEĽKÉ A SKVELÉ HUDOBNÉ DIVADLO

V posledný májový deň sa v bratislavskej NTC AEGON Aréne konala výnimočná udalosť. Do Bratislavy zavítala vďaka agentúre Octopus Promotion legendárna kapela KING DIAMOND! Takže opäť mám pre vás pár riadkov. Berte to v prvom rade ako mini report od nepíšuceho fotografa, takže aj v riadkoch sa mu venujem z pohľadu oka a nie ucha.
Na koncert KINGA DIAMONDA som sa dostal tak trochu ako slepé kura k zrnu. Neplánoval som výlet do Bratislavy, ale keď vám pár dní pred akciou zavolajú, či chcete fotiť, tak som nemohol povedať nie. KING DIAMOND, či už je moja šálka kávy alebo nie, je legenda a legendy sa neignorujú!

V rámci príprav na fotenie som sa niekde dočítal, že po smrti Ronnieho Jamesa Dia je kráľom heavy metalu práve Kim Bendix Petersen alias KING DIAMOND. Samotné legendy netreba vôbec predstavovať.

Na miesto koncertu sme dorazili, ako inak veľmi skoro, takže sme mali čas povykecávať sa s kopou známych dať štartovné pivo, v kľude vybaviť akreditačky a čakať do avizovaného začiatku.



Samotný koncert začal oproti avizovanému štartu o 15 minút skôr, teda presne o 20. hodine. To nám fotografom síce urobilo malý chaos, ale organizátor a „vedúci zájazdu“ Tomáš Holetz si nás pekne zrátal a s baterkou svietiacou pod nohy nás odviedol pod pódium do photopitu.

Moja posledná návšteva tejto haly bola na koncerte SLAYER a mal som pocit, akoby ju odvtedy tak trochu prestavali. Pódium zmenilo poloho o 90 stupňov a boky haly zakryli čierne závesy. No a prvé negatívne prekvapenie (snažil som sa byť pozitívny) bola veľká, cintorín znázorňujúca mreža cez celé pódium. Pomyslel som si: “skvelé, čo fotka, tak bude s mrežou…, celé zle.”

Samotný King nenechal na seba dlho čakať a objavil sa pod veľkým Bafometom v pentagrame. Osobne považujem koncerty veľkých kapiel, akou KING DIAMOND rozhodne sú, za mierne stresujúce (predsa len rozdiel od klubových akcií niekde v rodnom meste je viditeľný), mate málo času, za ktorý musíte urobiť čo najviac dobrých záberov, je veľké pódium, neviete čo sa bude diať a navyše v tomto prípade aj spomínaná mreža.



V priestore pre fotografov, ako som neskôr z fotiek vyčítal, sme boli 12 minút, čo vlastne nie je až tak málo. Ale v tom momente sa mi to zdalo ako neuveriteľne krátky čas. No a žiaľ nastal najväčší problém večera. Po odfotení prvých troch skladieb sme si nemali kam odložiť foťáky, s ktorými nás už späť dnu do haly už nepustili. A teda začala naša porada, čo s nimi, lebo každý chcel mať z koncertu viac ako tri skladby. Žiaľ, na nič sme neprišli, tak sme šli na pivo a z koncertu KINGA DIAMONDA sme videli len úvodné tri piesne…

Od ostatných fanúšikov a iných píšucich redaktorov, ktorí videli celú šou, som sa na konci koncertu už len dozvedel, že KING DIAMOND boli jednoducho skvelí! Bolo to jedno veľké hudobné divadlo a samotný King ani napriek svojmu veku a prekonaným zdravotným problémom opäť raz nesklamal! A dokonca počas koncertu zmizla z pódia aj mreža… No, dosť bolo tliachania, nižšie si pozrite radšej galérku.

PLUSY:
Výborný concert, ďalšia legenda na Slovensku, veľké hudobné divadlo
MÍNUSY:
Po dofotení skladieb, nebolo kde odložiť foťáky a tým pádom sme nevideli z koncertu skoro nič, mreža na pódiu

Autor a foto: Sachtikus

KING DIAMOND