RAMMSTEIN natočili ďalší vydarený klip, skladba od NIGHTWISH v novej epizóde Simpsonovcov

RAMMSTEIN s novým klipom. Hudba NIGHTWISH v Simpsonovcoch. GOD DETHRONED u nového vydavateľstva. RAMCHAT, FORREST JUMP, CALIBAN a ROSA NOCTURNA zverejnili nové skladby.

RAMMSTEIN

Aktuálny album „Zeit“ od nemeckej kapely RAMMSTEIN sa teší pozitívnym reakciám. Skupina okolo Tilla Lindemanna natočila nový a poriadne výpravný videoklip ku záverečnému songu z tejto dosky „Adieu“.

Skladba „Yours Is An Empty Hope“ od NIGHTWISH sa objavila v novej epizóde seriálu Simpsonovci. „Tento týždeň sa udialo bláznivé vyznamenanie. Naša pieseň Yours Is An Empty Hope bola použitá v najnovšej epizóde Simpsonovcov – Step Brother from the Same Planet! Aké úžasné prekvapenie počuť o tom počas turné,“ reagovala kapela na sociálnych sieťach.

Holandská black/death metalová formácia GOD DETHRONED podpísala zmluvu s vydavateľstvom Atomic Fire Records a zároveň oznamuje, že 2. decembra zverejní nový singel s názvom „Asmodevs“. „Sme nadšení, že Atomic Fire Records sa rozhodli pridať GOD DETHRONED do svojho zoznamu umelcov. Boli na vrchole nášho zoznamu želaní nových vydavateľstiev, s ktorými by sme mohli podpísať, takže môžeme povedať, že sa nám splnil sen!“ povedal líder kapely Henri Sattler.

Slováci RAMCHAT pokrstili vo vrútockom RC Mlyn nový album „Krveľ“. A čo vlastne znamená slovo Krveľ? Na to odpovedal Hirax, kapelník martinskej skupiny: „Krveľ je označenie kameňa, tavozeleného chalcedónu s jemnými červenými fliačikmi. Odborne ho volajú heliotrop. Jedna slovenská heavy metalová kapela ho už použila pre svoj názov – Hematit. Ale krveľ znie lepšie. Tento nerast dodáva silu, vitalitu a sebadôveru. Naši predkovia ho nosili aj na posilňovanie intuície…“ RAMCHAT zverejnili aj nové lyric video ku piesni Mord. „Niet peňazí na drahé klipy, a tak sme sa rozhodli pre lyric video ako poslednú prezentáciu chystaného albumu Krveľ, lebo album vyjde 18. 11. Pieseň Mord je príbehová skladba, kde som sa textovo pohral so starým známym motívom, kedy človek uzavrie s démonmi zmluvu, len aby dosiahol toho svojho. V tomto prípade ide o pomstu za svojho syna,“ prezradil Hirax. – Tlačová správa

Česká skupina FORREST JUMP zverejnila novú skladbu „Truet“, v ktorej hosťujú speváci Honza Toužimský (ARAKAIN) a Martin Kapek (TRAKTOR). „Nejvíce mě pro muziku této skladby inspirovaly Forresťácké letní akce. Hlavní riff a kostru Truetu jsem napsal, když jsme předskakovali v Jihlavě Traktorům a já měl natržený lýtkový sval z fotbálku. Do dnes cítím tu bolest, kterou ale koncertní adrenalin po dobu koncertu úplně vymazal. Řekl bych, že i o tom ta píseň je, že síla rock n rollu je fakt obrovská. Pro to dlouhé kytarové sólo mě zase inspirovalo precizní vystoupení japonské legendy Loudness na Ostravě v plamenech. Kytarista kapely Akira Takasaki hrál jedno dlouhé sólo za druhým a já si díky tomu vzpomněl na dobu, kdy jsem dlouhá sóla úplně žral. Trochu jsem si tím splnil sen, že jsem si jedno takové taky složil,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Michal Stochleba.

Metalcoristi CALIBAN sa hlásia o pozornosť novým, klipom podporeným singlom s názvom „The Shadow“.

Melodic metalová kapela ROSA NOCTURNA přichází se žhavou novinkou v podobě klipu k písničce „Fear“. Kapela se prezentuje svými příběhovými až pohádkovými texty a ne jinak je tomu i v této písničce. Zvláště její česká sestřička může někoho odkazovat k pohádce O červené karkulce. Nicméně text je mnohem hlubší a promyšlenější a dotýká se našich nejhlubších strachů a obav. – Tlačová správa