Dva veľké festivaly zrušili koncerty PANTERY. Novinky hlásia aj FEAR FACTORY, BIOHAZARD či MOTÖRHEAD

PANTERA vyradená z dvoch veľkých festivalov. MOTÖRHEAD s novou skladbou. FEAR FACTORY predĺžili spoluprácu s Nuclear Blast Records. BIOHAZARD nevylučujú nahratie nového albumu. TERRORIZER ukončili činnosť. NE OBLIVISCARIS zverejnili novú skladbu.

Predpokladaná zostava kapely PANTERA v roku 2023. Zdroj foto: Cuarteldelmetal

Vystúpenia kapely PANTERA na nemeckých festivaloch Rock Am Ring a Rock Im Park boli zrušené. Stalo sa tak kvôli poburujúcemu konaniu Phila Anselma z roku 2016, keď na podujatí „Dimebash“ hajloval a kričal heslo „White Power“, čo v preklade znamená „Biela sila“. Výzva na odstránenie kapely z line-upu oboch festivalov prišla od nemeckej Strany Zelených. „Mám pocit, že je to smiešne. Urobil som vtip a bum! – je to ako keby som bol doslova Hitler! Nie som. Ak existujú nejaké pochybnosti o mojich politických sklonoch, ľudia by to mali dostať z hlavy. Bol som vychovaný medzi ľuďmi zo všetkých spoločenských vrstiev, všetkých farieb, vierovyznaní a druhov. Je pre mňa absurdné, aby niekto v dnešnej dobe niekoho súdil podľa farby pleti, pôvodu alebo náboženstva. Som neškodný chlap,“ vyjadril sa Anselmo ešte v roku 2019 pre magazín Kerrang!.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY predĺžila zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records. „Toto je nový rok a nová kapitola pre FEAR FACTORY. Sme na skvelom začiatku, pretože sme opätovne podpísali zmluvu s Nuclear Blast Records a našou legendou Monte Connerom, ktorý s nami podpísal pôvodnú zmluvu v roku 1992. Je to skvelý pocit byť s vydavateľstvom, ktoré nám vždy krylo chrbát, keď sme to najviac potrebovali. Pripravte sa na budúcnosť FEAR FACTORY,“ uvádza v tlačovej správe gitarista a zakladateľ skupiny Dino Cazares.

Originálna zostava hardcorovej skupiny BIOHAZARD, ktorá sa tento rok vracia na koncertné pódia, nevylučuje možnosť nahratia nového albumu. „Vytváranie novej hudby nebolo v skutočnosti niečo, o čom som príliš premýšľal, ale za posledných pár mesiacov, odkedy sme o všetkých týchto veciach hovorili, sa toho toľko objavilo. Tak uvidíme ako to pôjde. Určite je záujem, aby sme to urobili. Len dúfam, že sa nám to podarí. Chceme byť schopní to robiť na úrovni, na akej sme to vždy robili,“ povedal bubeník Danny Schuler v rozhovore pre Drum Talk TV.

Kapele MOTÖRHEAD vyjde 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music rozšírená verzia posledného albumu „Bad Magic“ z roku 2015, tentokrát s názvom „Bad Magic: Seriously Bad Magic“. Ponúkne dve predtým nevydané skladby „Bullet In Your Brain“ a „Greedy Bastards“, ako aj živé vystúpenie z nasledujúceho turné na obrovskom festivale Mt Fuji v Japonsku z roku 2015. Fanúšikovia dostanú aj „War, Love, Death And Injustice“, audio rozhovor s Lemmym. Nové video ku piesni „Greedy Bastards“ si môžete pozrieť nižšie.

Death/grindová úderka TERRORIZER ukončila svoju činnosť. „Kvôli nedostatku času, mojej zaneprázdnenosti osobným životom a kapelou I AM MORBID už nemám čas pracovať s TERRORIZER, čo znamená, že už nebude žiadny nový materiál, je koniec,“ napísal bubeník Pete Sandoval na svojom Instagrame.

Austrálčania NE OBLIVISCARIS zverejnili novú, klipom podporenú skladbu „Graal“ z chystanej dosky „Exul“. Tá vychádza 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.