JORN LANDE NAHRÁVA ALBUM NA DIOVU POČESŤ

Dnešné novinky zo svetal metalovej hudby sú naozaj bohaté. Spiritual Beggars pracujú na novom albume. Wendy Diová zverejnila nové tričká na počesť svojho manžela Ronnieho. Apocalyptica zverejnila cover k pripravovanému albumu 7th Symphony. Španieli Dark Moor sa chystajú nahrávať 8. album. Jorn Lande vydá album na počesť Ronnieho Jamesa Dia. Ako ochutnávku si môžete pozrieť klip k skladbe venovanej práve Diovi.
Spiritual Beggars v súčasnej dobe mixuje nový album, ktorý vyjde po dlhých piatich rokoch. Kapela okolo gitaristu a basistu Arch Enemy, teda Michaela Arnotta a Sharlee D Angela. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť na prelome leta a jesene tohto roka. Produkciu novinky si vzal na starosti Rickard Bengsston.

Pri príležitosti úmrtia Ronnieho Jamesa Dia pripravila jeho manželka Wendy pre fanúšikov špeciálnu edíciu Diových tričiek. Stačí ak zašlete 35 amerických dolárov na Wendinu andáciu Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund. Od nadácie dostanete pamätný balíček so spomínaným Diovým tričkom, pamätné knihy a rôzne predmety súvisiace z nedávno zosnulou hevay metalovou ikonou. Ako bude tričko vyzerať si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami. Výťažok použije Wendina nadácia na boj proti zákernej rakovine. My ešte dodajme, že posledná rozlúčka s Diom prebehla 1. júna v Hollywood Hills v Kalifornii. Zem navždy pohltila Ronnieho o 15.33 miestneho času.  

Apocalyptica zverejnila artwork nového albumu 7th Symphony, ktorý vyjde 23. augusta. Novinku produkoval Joe Barresi (Tool, Queen of Stone Age) a pri dvoch skladbách pomáhal s produkciou Howard Benson (My Chemical Romance, Motorhead). Cover nového albumu si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Španielski power metalisti Dark Moor sa chystá v auguste do štúdia New Sin v Taliansku aby začali nahrávať nový album. Produkciu si vezme na starosť Luigi Stefanini. Fanúšikovia môžu očakávať vydanie v poradí už 8. albumu na konci tohto roka.

Jorn Lande (Masterplan) vydá 2. júla prostredníctvom Frontiers Records album na počesť Ronnieho Jamesa Dia nazvaný prosto Dio.  Album bude obsahovať 13 skladieb. Väčšinou sa bude jednať o prerobené menej známe skladby od tohto velikána. Jedna skladba však bude pochádzať z pera samotného Jorna: "Napísal som song pre Ronnieho Jamesa Dia ako poctu a moje osobné poďakovanie tomuto skvelému spevákovi. Ronnie bol počas 35 rokov mojim radcom a sprievodcom mojej kariéry. Tento úžasný človek ovplyvnil môj život a kariéru. Bez jeho vplyvu by som sa nestal hudobným umelcom," vyjadril sa Lande. Jorn už natočil klip k spomínanej skladbe Song For Ronnie James, ktorý si môžete pozrieť TU