NIGHTWISH chystajú lahôdku pre fanúšikov. Novinky majú aj ANTHRAX, STRATOVARIUS alebo AMORPHIS

NIGHTWISH chystajú „tour“ edíciu aktuálneho albumu. Nový album ANTHRAX vyjde pravdepodobne v januári. Novinky aj od STRATOVARIUS, AMORPHIS, METAL ALLEGIANCE a THE DEVIL WEARS PRADA.

nightwish-bb-amfik-2015-38

NIGHTWISH počas koncertu v Banskej Bystrici. Foto: Luss

Symphonic metalová formácia NIGHTWISH chystá vydanie „tour“ edície ich aktuálnej nahrávky „Endless Forms Most Beautiful“, ktorá bude obsahovať navyše bonusové DVD s 21 klipmi zobrazujúcimi proces tvorby nového albumu, nevydané live klipy pre songy „Yours Is an Empty Hope“ a „Stargazers“. Tešte sa aj na päť špeciálnych klipov, dokumentárne scény pre skladby „Planet Hell“, „Last of the Wilds“, „Storytime“, „Arabesque“ a „Last Ride of the Day“. Nebude chýbať ani bohatá fotogaléria s viac než 400 fotkami. Spomínané vydanie uzrie svetlo sveta 30. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Frank Bello, basgitarista thrash metalových ANTHRAX prezradil, že štúdiový nasledovník ich zatiaľ poslednej radovky „Worship Music“, by mohol vyjsť v januári budúceho roka. V najbližšom období by mala kapela začať proces mixovania.

Fínski melodici STRATOVARIUS vydajú 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC nový album „Eternal“. Nižšie nájdete mini dokument o tom, ako sa spomínaný album nahrával.

Ďalší Fíni, konkrétne AMORPHIS, majú na konte nový videoklip ku skladbe s názvom „Sacrifice“, pochádzajúcej z ich chystanej štúdiovej novinky „Under the Red Cloud“. Nezabudnite si poznačiť dátum 4. september, vtedy sa album oficiálne dostane na pulty predajní.

Hviezdny projekt METAL ALLEGIANCE sa prezentuje novým obrazovým materiálom k piesni „Dying Song“ s obsadením Phil Anselmo – vokály, Alex Skolnick – hlavná a rytmická gitara, Mark Menghi – basgitara a Mike Portnoy – bicie. Spomínaná skladba pochádza z debutovej nahrávky tohto projektu, nazvanej jednoducho „Metal Allegiance“, ktorá vyjde 18. septembra u Nuclear Blast Entertainment.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA natočili nový videoklip k piesni „Planet A“, ktorá pochádza z ich pred pár dňami vydaného EP „Space“.