GARY MOORE ZOMREL NA INFARKT, U.D.O. DOKONČILI NOVÝ ALBUM

Gary Moore zomrel podľa predbežných správ na infarkt. U.D.O. dokončili nahrávanie nového albumu. Nemci Caliban plánujú vydať album s cover verziami. Autopsy a Crystallion začali nahrávať nové albumy.

Už je známy výsledok pitvy Garyho Moorea. Podľa predbežných informácií zomrel tento gitarista na infarkt. „Pán Moore zomrel prirodzenou smrťou a v súvislosti s jeho smrťou nie je nikto podozrivý,“ stojí v oficiálnom vyhlásení španielskej polície.

Legendárna kapela U.D.O. na čele so spevákom Udom Dirkschneiderom po rôznych problémoch konečne dokončila nahrávanie nového albumu Rev-Raptor. Novinka vyjde 20. mája prostredníctvom AFM Records.

Nemecká metalcoreová kapela Caliban sa chystá do štúdia, kde plánuje nahrať nové CD, na ktorom budú prevzaté skladby od ich slávnejších kolegov. Album bude produkovať Benny Richter. Na novinke bude 10 coverov a jeden z nich bude skladba Sonne od ich krajanov Rammstein.

Američania Autopsy sa nachádzajú v štúdiu, kde začali nahrávať nový album Macabre Eternal. Novinka bude ich prvým albumom od roku 1995, kedy im vyšiel album Shitfun. Macabre Eternal vyjde v júni prostredníctvom Peaceville Records.

Nemeckí power metalisti Crystallion začali nahrávať nový, zatiaľ bezmenný album.