ROTTEN SOUND – Abuse to Suffer

ROTTEN SOUND, dnes už absolútna stálica grindcorového žánru z Fínska, sa po dlhej odmlke hlási o slovo s novým albumom „Abuse to Suffer“, kde sa to opäť len tak hemží kvalitnými inštrumentálnymi výkonmi, šialeným hudobnými nápadmi a doslova brutálnymi piesňami!

Čo na úvod napísať k tomuto nesmrteľnému zoskupeniu drvičov z mrazivého Severu? Veľa slovíčkárenia určite netreba, keďže partička chalanov pomenovaná „zhnitý zvuk“, už pomerne dlhú dobu pomáha diktovať tempo na extrémnej scéne veličinám typu NAPALM DEATH, CARCASS a podobne. Veď je to dnes v podstate 23 rokov, čo ROTTEN SOUND uzreli svetlo sveta sťa mimoškolská aktivita štyroch pracantov z krajiny tisíc jazier, konkrétne mesta Vaasa.

rotten-sound-abuse-to-suffer

ROTTEN SOUND – Abuse To Suffer

Hudobne sú na tom muzikanti veľmi podobne ako pred piatimi (tromi, ak teda počítame aj EP „Species At War“) sezónami, takže novinka „Abuse To Suffer“ v podstate pokračuje tam, kde skončil predchodca „Cursed“. Ako aj on, tak i aktuálna placka býva v niektorých momentoch o čosi pomalšia a premyslenejšia, s možnosťou nadýchnutia sa pred ďalším nemilosrdným útokom zvrátených hrdelných pazvukov a iných neľudských chuťoviek.

Tieto spomínané pasáže (najviac citeľné vo výborných peckách „Fear of Shadows“, „Time for the Fix“, „Yellow Pain“, „Machine“, „Extortion and Blackmail“) iba prispievajú k celkovému pozitívnemu dojmu z albumu, ktorý vás za chudobných dvadsaťosem minút bez problémov rozseká na franforce.

Rotten-Sound-2016-e1457445837346

ROTTEN SOUND

Fíni si jednoducho drhnú to svoje a navrch pridávajú zhmotnenú obrovskú intenzitu, porovnateľnú s hokejovým uragánom spred pár dní, kde hokejisti tejto krajiny doslova rozstrieľali našich „krasokorčuliarov“ v pomere 5:0.

ROTTEN SOUND na to idú podobne a fanúšik gitarových extrémov musí byť minimálne spokojný, hoc vrcholného diela v podobe kultového „Exit“ z roku 2005, sa asi len tak skoro nedočkáme. Aj napriek tomu štvorica rozhodne nesklamala, o čom sa môžete presvedčiť hneď onedlho na festivale Obscene Extreme v neďalekom Trutnove.

Hodnotenie autora: 8 / 10

Žáner: grindcore
Krajina pôvodu: Fínsko
Vydavateľstvo: Season of Mist
Dátum vydania: 18.3.2016
Web: www.rottensound.com
Zostava:
Keijo Niinimaa – vokály
Mika Aalto – gitara
Kristian Toivainen – basgitara
Sami Latva – bicie
Tracklist:
Lazy Asses (4:10)
Intellect (3:09)
Fear of Shadows (5:28)
Trashmonger (4:19)
Crooked (4:17)
Time for the Fix (5:29)
Slave To the Rats (3:25)
Brainwashed (4:45)
Connon Fodder (3:07)
Yellow Pain (2:53)
Machine (3:08)
The Clerk (3:17)
Caged (3:07)
Retaliation (2:53)
Inhumane Treatment (3:08)
Extortion and Blackmail (3:17)
Diskografia:
Under Pressure – 1997
Drain – 1999
Murderworks – 2002
Exit – 2005
Cycles – 2008
Cursed – 2011
Abuse To Suffer – 2016
Definitíva:
ROTTEN SOUND opäť útočia na naše uši či krčné stavce a už po siedmy raz sa im to darí priam náramne. Znovu sme svedkami obrovskej dávky šialených hudobných nápadov, pri ktorých sa obyčajne točí hlava a púšťa krv z nosa.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články