PODROBNOSTI O NOVÝCH ALBUMOCH IN FLAMES A HAMMERFALL

Švédi In Flames podpísali zmluvu s vydavateľstvom Century Media a zverejnili podrobnosti o novom albume. Artwork a podrobnosti o novinke a špeciálnom darčeku zverejnili aj Hammerfall. Aborted začnú v júni nahrávať nový album. Podľa slov Lorda Ahrimana Dark Funeral začnú fungovať ešte pred týmto letom. Marduk vydajú špeciálne EP. Niklas Kvarforth už nie je spevákom Betlehem, pretože sa chce plne sústrediť na Shining. U.D.O. zverejnili artwork k novému albumu. Queensryche zas zverejnili názov očakávaného albumu. Leaves Eyes vydajú EP. Insense sa pripravujú na vydanie nového albumu. Na záver dnešných bohatých noviniek vám ponúkame nový klip od Singapurčanov Wormrot.
Ikona švédskeho melodic death metalu In Flames podpísala novú zmluvu s vydavateľstvom Century Media. To im vydá aj nadchádzajúci album Sounds of A Playground Fedding. Jeho vydanie je v Európe naplánované na 20. júna. Kapela nahrala 13 nových songov spoločne so zvukovým inžinierom Robertom Laghim (Hardcore Superstar, Sonic Syndicate). My ešte dodáme, že novinka bude ich desiatym štúdiovým albumom.

Švédska heavy metalová kapela Hammerfall vydá 20. mája nový album s názvom Infected. Na pulty obchodov sa novinka dostane vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast. Na novinke bude 11 songov a pod novinkami nájdete jej artwork. Ešte pred vydaním nového albumu pripravila kapela pre fanúšikov bonus. Už 8. apríla vydá singel One More Time na vinyle, ale v obmedzenom množstve 500 ks.

Belgickí „psychopati“ Aborted sa v júni chystajú do dánskeho štúdiu Hansen, kde budú spoločne s producentom Jacobom Hansenom (Invocator, Hatesphere, Volbeat) nahrávať nový album Global Flatline. Ten by mal vyjsť ešte do konca tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media. Kapela má napísaných 15 skladieb, ale na albume ich bude len dvanásť.

Gitarista Lord Ahrimann z Dark Funeral zverejnil, že pri výbere nových členov sa kapela nechce ponáhľať, lebo chce vybrať tých najvhodnejších kandidátov. Ahriman však v oficiálnom vyhlásení povedal, že kapela sa vráti na scénu ešte pred týmto letom. My len pripomeňme, že Dark Funeral opustil spevák Emperor Magus Caligula, po ňom bubeník Nils Fjellstrom a nakoniec aj basák B-Force. 

Švédski blackáči Marduk vydajú 30. mája nové EP Iron Dawn, ktoré vyjde prostredníctvom Regain Records. Podľa oficiálnej správy sa toto EP sa vraj bude líšiť od nadchádzajúceho albumu a EP bude slúžiť ako špeciálny darček pre ich fanúšikov.

Niklas Kvarforth už nie je spevákom kapely Betlehem. Dôvod je jednoduchý, Kvarforth sa chce plne sústrediť iba na Shining. „Shining si vyžaduje moju plnú pozornosť a bolo preto nepraktické fungovať naraz vo viacerých kapelách. Betlehem je moja obľúbená kapela a do budúcnosti im prajem všetko najlepšie. Takisto už nebudem frontmanom ani Den Saakaldte. Odteraz budem len príležitostne hosťovať na albumoch iných kapiel. Moja spolupráca s Maniacom na jeho albume Skitliv nie je až taká náročná, celý album je v jeho réžii. Shining sú moja priorita,“ stojí v oficiálnom Kvarforthovom vyhlásení. Ten ešte prezradil, že tí, ktorí netrpezlivo očakávajú nový album Shining VII: Fodd Forlorare sa už čoskoro veľmi potešia. My už dopredu môžeme prezradiť, že Shining podpísali zmluvu s nórskym vydavateľstvom Indie Recordings.

U.D.O. zverejnili artwork k nadchádzajúcemu albumu Rev-Raptor, ktorý nájdete pod našimi novinkami. My ešte pripomenieme, že nový album vychádza 20. mája prostredníctvom AFM Records.

Americká prog kapela Queensryche zverejnila názov očakávaného nového albumu. Novinka sa bude teda volať vcelku výstižne Dedicated To Chaos a vyjde niekedy v lete prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Album kapela nahráva doma v Seattli s producentom Kellym Grayom.

Ešte pred vydaním novinky Meredead od Leaves Eyes, vydá Liv Kristine a spol. aj päťskladbové EP Melusine. Stane sa tak 19. apríla.

Nóri Insense, s ktorými sme nedávno robili rozhovor, zverejnili počet skladieb, ktorý bude na novom albume Burn In Beautiful Fire. Novinka bude obsahovať 10 skladieb a vyjde 8. apríla prostredníctvom Indie Recordings.

Singapurská grindová „smečka“ Wormrot  nahrala videoklip ku skladbe Spot A Pathetic. Tá sa bude nachádzať na ich nadchádzajúcom albume Dirge, ktorý vyjde 3. mája prostredníctvom Earache Records. Klip nájdete pod novinkami.