Novinkový blok v úvode týždňa: MEGADETH, ARCH ENEMY, KREATOR, SODOM či BLOODBATH

MEGADETH, SODOM a BLOODBATH zverejnili nové skladby. ARCH ENEMY a KREATOR s novými videami. ALICE IN CHAINS vydajú opätovne album „Dirt“. DEEP PURPLE sa hlásia o slovo s reštaurovaným videom.

MEGADETH

Kapela MEGADETH zverejnila novú skladbu „Soldier On!“ z očakávaného albumu „The Sick, the Dying… and the Dead!“. Nová štúdiovka vychádza 2. septembra prostredníctvom vydavateľstva Universal Music. „Pieseň je o uvedomení si, že musíte odísť zo vzťahu, ktorý je veľmi toxický, a aké ťažké to môže byť. Ale viete, že to musíte urobiť, urobiť prvý krok je najťažšia časť. Čokoľvek s nimi váš odchod urobí, musíte túto časť zablokovať, zachovať správny smer a robiť to, čo je pre vás prospešné. Na začiatku to bude ťažké, ale musíte žiť sami pre seba, aby ste za to stáli niekomu inému,“ vyjadril sa Dave Mustaine.

Skupina ARCH ENEMY natočila nový videoklip ku piesni „The Watcher“ z čerstvej štúdiovky „Deceivers“. Klip vytvoril Jens De Vos z Panda Productions, natáčal sa 6. augusta na festivale Wacken Open Air.

Thrash metalisti KREATOR sa pripomínajú novým live videom piesne „Betrayer“ s hosťujúcim Danim Filthom (CRADLE OF FILTH) z pred pár dňami vydaného vinylového živáku „Live at Bloodstock 2021“.

Ďalší thrasheri SODOM, zverejnili nanovo nahratú skladbu „1982“ z albumu „40 Years at War – The Greatest Hell of Sodom“, s ktorým oslavujú 40 rokov existencie. Spomínaná nahrávka vyjde 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer/SPV a ponúkne 17 nanovo nahratých skladieb, po jednej z ich doterajšej diskografie. „Spočiatku sme chceli byť len skupinou, hudba bola takmer dodatočný nápad. Boli sme proti všetkému a všetkým, chceli sme šokovať svet a čím viac nás ľudia nenávideli, tým viac sme boli motivovaní. Nikto by nečakal, že o 40 rokov neskôr stále žijeme a hráme. Tých 40 rokov ubehlo ako blesk, ale tešíme sa, čo prinesie budúcnosť,“ povedal vokalista a basák Thomas „Angelripper“ Such.

Death metalová formácia BLOODBATH vypustila do sveta novú skladbu „Carved“ s hosťujúcim Lucom Lemayom (GORGUTS). Novinka je súčasťou chystanej dosky „Survival of the Sickest“, ktorá vyjde 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Skupine ALICE IN CHAINS vyjde opätovne album „Dirt“ (2LP/CD) pri príležitosti 30. výročia od pôvodného vydania. Nahrávka výrazne upevnila pozíciu kapely v revolúcii grungeovej hudby, pričom s ňou dosiahli multiplatinový úspech so zachovaním si undergroudnovej vízie a zvuku. „Dirt“ bol posledným albumom ALICE IN CHAINS, ktorý bol nahratý so štyrmi zakladajúcimi členmi: Jerry Cantrellom (gitara, spev), Seanom Kinneym (bicie), Mikeom Starrom (basgitara) a Layne Staleym (hlavný spev). Deluxe boxset ponúkne album na CD a vinyle, päť sedempalcových singlov s novými obalmi, 80-stránkovú knihu, figúrku, plagáty, fotografie a mnoho ďalšieho. Vydanie je naplánované na 23. septembra prostredníctvom vydavateľstiev Columbia Records/Legacy Recordings.

Veteráni DEEP PURPLE vytiahli z trezora reštaurované live video piesne „Demon´s Eye“. Materiál natočený počas turné „Rapture of the Deep Tour“ (3. septembra 2005 v Polo Express, Düsseldorf, Nemecko) bol použitý na televíznu propagáciu albumu v Európe. Táto verzia nebola vydaná na žiadnom CD alebo videu kapely.