Tony Iommi sa vyliečil z rakoviny! Správy aj z táborov PAIN, DESTRUCTION alebo AMARANTHE

Tony Iommi (BLACK SABBATH) sa vyliečil z rakoviny. PAIN a DESTRUCTION nahrali nové videoklipy. Informácie aj z táborov VOIVOD, ENTOMBED A.D., AMARANTHE a DEEDS OF FLESH. Zomrel Jiří „Ozzy“ Kubík.

Tony-Iommi-CSI

Tony Iommi. Zdroj: Metal Injection

Dnešné novinky začíname vynikajúcou správou. Legendárny gitarista BLACK SABBATH – Tony Iommi sa vyliečil z rakoviny. Jeho rakovina je v tzv. remisii, čo znamená, že neprejavuje už žiadne príznaky. „Zdá sa, že chemoterapia a následná liečba zafungovali, no som si vedomý, že rakovina sa môže jedného dňa vrátiť,“ povedal legendárny gitarista pre denník Birmingham Mail.

Peter Tägtgren a jeho PAIN sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe s názvom „Call Me“, v ktorej hosťuje Joakim Brodén zo SABATON. Spomínaný song pochádza z chystanej štúdiovky „Coming Home“. Tá vyjde 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Thrash metalisti DESTRUCTION zverejnili lyric video ku skladbe „Generation Nevermore“, pochádzajúcej z ich aktuálnej radovky „Under Attack“, ktorá vyšla v máji tohto roka.

Popri tom ako kanadský VOIVOD pracujú na novej štúdiovke naplánovanej na budúci rok, oznámili, že vydajú 28. októbra sedempalcové splitko s ENTOMBED A.D.. VOIVOD prispejú na splitko skladbou „Fall“ z ich EP-čka „Post Society“.

Švédska formácia AMARANTHE vydá 21. októbra prostredníctvom Spinefarm Records nový štúdiový album nazvaný „Maximalism“.

Brutal death metalisti DEEDS OF FLESH majú nového bubeníka ktorým sa stal Darren Cesca. Ten nahradil Mikea Hamiltona (EXHUMED), ktorý odišiel z kapely minulý mesiac.

Známy český promotér Jiří Kubík zomrel vo veku 52 rokov v utorok 9. augusta 2016. Podľa dostupných informácií sa rozhodol pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Dôvodom mali byť dlhy. Kubík bol známy aj vďaka jeho agentúra Ozzy a Potkan, s ktorou od začiatku 90. rokov organizoval zájazdy na veľké európske festivaly a koncerty.