KISSIN‘ DYNAMITE – Generation Goodbye

Určite to poznáte, keď sa rôzne trendy opakovane vracajú „do módy“ a predtým zatracované prvky sú opäť raz cool. Aj glam metal, začiatkom 90. rokov tak zatracovaný, vstal pred časom z popola a jeho popularita stúpa tak, ako už dávno nie.

Aj KISSIN‘ DYNAMITE sa úspešne vezú na tejto vlne, aj keď vždy je to pri danom interpretovi zmesou rôznych vplyvov z iných hudobných žánrov. A tak je tomu aj na aktuálnom albume týchto Nemcov, ktorému dali názov „Generation Goodbye“. Počujeme vplyvy hard rocku, heavy metalu i nemeckého power metalu. Nahrávka je jednoduchá, ale pomerne úderná. Žiadne komplikované kompozície však nečakajte. Netlačí sa ani prehnane na pílu. Album znie sviežo a moderne.

kissin-dynamite-generation-goodbye

KISSIN‘ DYNAMITE – Generation Goodbye

Začiatok novinky má našliapnuté skvelo. Trio skladieb „Generation Goodbye“, „Hashtag Your Life“ a „If Clocks Were Running Backwards“ vás nenechá v kľude, doslova rocková extratrieda. Spevné, originálne refrény, strhujúca atmosféra, s miernym retro nádychom. Škoda, že stred albumu je už trochu vata. No kapela si to všetko vynahradí opäť v závere, kde je tempo opäť výborné.

Záverečné piesne „Larger Than Life“ a hlavne „Utopia“ sú skladby, kde mám pocit, že kapele to výborne svedčí najmä, keď sa nezaoberajú vážnymi spoločenskými témami, ale textovo hrabnú do tematiky fantasy, tak vhodnej pre tento štýl. Ak by sa KISSIN‘ DYNAMITE zamerali na takúto tematiku, AVANTASIA by mohla byť zosadená zo svojho trónu.

kissin-dynamite-2016

KISSIN‘ DYNAMITE

Skladby v strednom tempe plynú rýchlo, album si užijete a zhltnete na jedenkrát. Basa vibruje tak ako má, to je môj subjektívny plusový bod pre album. Bicie znejú trochu ako z čias „Dr. Feelgood“, nepochybujem ale o tom, že to je zámer. Spevák Johannes Braun svojim prejavom nie je síce ničím originálny, spieva však dobre a emócie mu veríte.

Textovo sa rozoberajú dve skupiny tém – spoločenská kritika a snové príbehy a motívy. Album sa síce volá „Generation Goodbye“, čo by mohlo evokovať, nenávratnú možnosť zániku ľudstva, no názov je dvojzmyselný. Podľa interpretácie poslucháča môže symbolizovať napríklad aj generáciu, ktorá je schopná dať všetkým negatívnym aspektom spojeným s modernou dobou, veľké zbohom. A to by sa do konceptu albumu hodilo možno viacej.

KISSIN‘ DYNAMITE musíte vidieť naživo. Telefóny nechajte doma a odpusťte si aj pravidelný príspevok na sociálnu sieť, keď budete variť kura na paprike alebo hemendex. Ak sú pre vás hrdinami EDGUY, CRASHDIET, RECKLESS LOVE alebo povedzme aj STEEL PANTHER, KISSIN‘ DYNAMITE vaše očakávania určite nesklamú.

Hodnotenie autora: 7 / 10

Žáner: hard rock/heavy metal/glam
Krajina pôvodu: Nemecko
Vydavateľstvo: AFM Records
Dátum vydania: 8.7.2016
Web: www.kissin-dynamite.de
Zostava:
Johannes Braun – spev
Ande Braun – gitara
Jim Müller – gitara
Steffen Haile – basgitara
Andi Schnitzer – bicie
Tracklist:
Generation Goodbye (4:18)
Hashtag Your Life (4:02)
If Clocks Were Running Backwards (4:27)
Somebody To Hate (3:39)
She Came She Saw (4:18)
Highlight Zone (3:55)
Masterpiece (4:14)
Flying Colours (4:50)
Under Friendly Fire (3:52)
Larger Than Life (4:00)
Utopia (6:11)
Diskografia:
Steel of Swabia – 2008
Addicted To Metal – 2010
Money, Sex & Power – 2012
Megalomania – 2014
Generation Goodbye – 2016
Definitíva:
„Generation Goodbye“ od Nemcov KISSIN‘ DYNAMITE je veľmi sympatický a svieži album s glam metalovými základmi. Nahrávka poslucháča nemôže uraziť, len príjemne prekvapiť.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články