PODROBNOSTI O NOVÝCH ALBUMOCH MACHINE HEAD A OPETH

Podrobnosti a artwork k novému albumu zverejnili MACHINE HEAD. O podrobnostiach k novinke informujú aj OPETH. Poznáme headlinera zimného Masters of Rock, ktorým sa stávajú GAMMA RAY so špeciálnym hosťom Michaelom Kiskem. SUICIDAL ANGELS sa v októbri poberú do štúdia, kde budú nahrávať nový album. HELLYEAH pokračujú v prácach na novinke. ANVIL vydajú zaujímavú výberovku. Znovuzrodená kapela SWORD začala pracovať na novom albume.

Vydanie nového albumu od MACHINE HEAD sa už nezadržateľne blíži. Novinka Unto the Locust má vyjsť 27. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. Album sa nahrával JingleTown Studios v Oaklande a producentskej taktovky sa ujal samotný Rob Flynn. O mix albumu sa tiež postaral Flynn, ale spoločne s Juanom Urteagom (EXODUS, SADUS, TESTAMENT). Na klasickom albume bude sedem nových skladieb. Na Deluxe Edition nájdete ešte o tri skladby viac. Pôjde však o cover verzie od JUDAS PRIEST a RUSH. Trreťou bonusovou skladbou bude akustická verzia skladby Darkness Within. Deluxe Edition bude nnavyše obsahovať aj DVD, na ktorom nájdete dokument o anhrávaní tohto albumu. Pod novinkami nájdete aj nový artwork ku Unto the Locust.

Nový album Heritage od OPETH vyjde 20. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. Kapela zverejnila, že na klasickej verzii albumu bude 12 skladieb. Špeciálna edícia albumu bude obsahovať bonusové DVD, na ktorom bude dokument o nahrávaná novinky, exkluzívne dve bonusové skladby, 16 – stranový booklet s exkluzívnymi fotografiami a artworkom a to ani zďaleka nie je všetko.

Organizátori zimnej odnože festivalu Masters of Rock oznámili headlinera tohto ročníka. Okrem už aj tak zvučných mien MORBID ANGEL, AMON AMARTH, SEPTICFLESH, AS I LAY DYING a SYMFONIA sa hlavnou hivezdou festivalu stávajú obľúbení Nemci GAMMA RAY avšak so špeciálnym hosťom a tým nie je nikto iný ako legendárny Michael Kiske (UNISONIC, ex – HELLOWEEN). Špeciálna show je nazvaná ako ich posledné EP Skeletons and Majesties. Ponúkame vám vyhlásenie kapely k tomuto unikátnemu koncertu: „Když jsme procházeli všechna naše dosud vydaná alba zjistili jsme, že je zde spousta písní, které jsme na koncertech skoro vůbec nikdy nehráli, a tak jsme se rozhodli připravit úplně nový playlist, oživit některé z těchto songů a zahrát je v naší současné kondici. Ale to není všechno! Jak si tak občas jamujeme s akustickými kytarami, zjistili jsme, že je to docela dobrá legrace a některé naše písničky jsou jako stvořené pro "unplugged" verzi. Takže tato naše speciální show bude obsahovat jak známé, tak méně známé songy hrané naplno (Skeletons) a takový náš best of výběr slavných hitů, které zahrajeme jinak (nazýváme je Majesties)…, a pozor, pozvali jsme i super speciálního hosta! Spolu s námi si zahraje a zazpívá také Michael KISKE!“ (zdroj:www.mastersofrock.cz). My ešte dodáme, že zimný Masters of Rock sa uskutoční v sobotu 26. novembra v zlínskej hale Euronics.

Grécki thrasheri SUICIDAL ANGELS naozaj nezaháľajú. V októbri sa chystajú do štúdia, kde začnú nahrávať pokračovateľa minuloročného albumu Dead Again. Zatiaľ bezmenná novinka má vyjsť začiatkom budúceho roka.

Američania HELLYEAH pokračujú v prácach na treťom albume. Na ich Twitter profile sa objavilo, že počas tohto víkendu dokončia hudbu a potom idú pracovať na vokáloch.

Kanaďania ANVIL vydajú výberovku Monument of Metal: The Very Best of Anvil, ktorá bude obsahovať až 19 skladieb.

Znovuzrodená kanadská power metalová kapela SWORD začne nabudúci týždeň nahrávať nový album. Novinka bude ich tretím albumom v poradí a to po 23 rokoch.