BOHATÉ SPRÁVY Z TÁBOROV JUDAS PRIEST,VOLBEAT ALEBO HYPOCRISY

Dnešné novinky sú naozaj bohaté. JUDAS PRIEST vydajú kompiláciu najväčších hitov, ktoré vyberali na album ich kolegovia z brandže. VOLBEAT zverejnili podrobnosti o chystanom DVD. HYPOCRISY zverejnili k DVD video trailer. Dani Filth (CRADLE OF FILTH) chystá zaujímavý projekt s ešte zaujímavejšími menami. SICK OF IT ALL vydajú výberovku pri príležitosti 25. výročia kapely. KORPIKLAANI majú nového huslistu. Minulý piatok zomrel frontman švédskej kapely LIFELOWER Jonas Berqvist. DECAPITATED chystajú euróspke turné. Gréci NIGHTFALL natočili nový videoklip. Nemci MILKING THE GOATMACHINE a Švédi MARIONETTE vydajú nové albumy.
Podľa britského magazínu RollingStone.com vydá britská legendárna kapela JUDAS PRIEST 11. októbra kompilačný album The Chosen Few prostredníctvom vydavateľstva Legacy/Sony. Skladby, ktoré sa ocitnú na albume vyberali viacerí uznávaní hudobníci ako napríklad Gene Simmons (KISS), Ozzy Osbourne, Slash, James Hetfield, Lars Ulrich (METALLICA), Alice Cooper alebo Corey Taylor (SLIPKNOT). „Bude to zbierka skladieb vybraná našimi priateľmi a rešpektovanými rovesníkmi,“ povedal pre RollingStone.com Rob Halford. Kompilácia bude obsahovať 17 skladieb.

Dánska formácia VOLBEAT zverejnila podrobnosti o nadchádzajúcom DVD Live From Beyond Hell/Above Heaven, ktoré vyjde 21. novembra prostredníctvom vydavateľstva Vertigo/Universal. Obrazový záznam vyjde ako dvoj DVD, dvoj CD a aj vo forme Blu-ray. Koncert je zostrihaný z viacerých miest. Z rodnej Kodane, kde sa zúčastnilo koncertu 10 tisíc fanúšikov, ďalej z koncertu v Anaheime a z vystúpenia na festivale Rock am Ring v Nemecku. DVD ukazuje, že kapelu z troch rôznych show, pretože okrem spomínanej Kodane, hrali v Anaheime pred 1100 fanúšikmi a na festivale v Nemecku hrali pred 80 tisícovým davom. Vďaka DVD VOLBEATU sa dostanete aj do zákulisia tohto festivalu, kde stretnete takých muzikantov ako Scott Ian, Rob Caggiano (ANTHRAX) alebo Milleho Petrozzu (KREATOR). Artwork tohto DVD nájdete pod dnešnými novinkami.

Pomaly, ale isto sa blíži vydanie DVD Hell Over Sofia – 20 Years of Chaos and Confusion od legendárnych HYPOCRISY, ktoré uzrie svetlo sveta 21. októbra. Podrobnejšie sme vás informovali o tomto nepochybne zaujímavom disku už dávnejšie, no tentokrát kapela okolo Petra Tägtgrena zverejnila video trailer k tomuto DVD, ktorý si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Dani Filth (CRADLE OF FILTH) rozbieha nový projekt s názvom TAMPLE OF THE BLACK MOON, kde okrem neho budú pôsobiť Rob Caggiano (ANTHRAX, THE DAMNED THINGS), King Ov Hell (ex-GORGOROTH, OV HELL, SAHG) a bubeník John Tempesta (THE CULT, ex-WHITE ZOMBIE). Podľa slov samotného Filtha pôjde o mix medzi vlastnými kapelami členov tohto projektu, takže v ich hudbe budú prvky ANTHRAXU či METALLICY skrížené s RAMMSTEINOM a TOOLOM a to všetko až po IMMORTAL a AT THE GATES. Dani Filth by mal na nahrávke podľa jeho vlastných slov viac spievať ako kričať.

Americká legendárna hc kapela SICK OF IT ALL oslávi počas budúceho roka 25. výročie. Pri tejto príležitosti vydá kapela znovu nahraté najväčšie hity kapely, ktoré vyjdú pod názvom Nonstop 31. októbra prostredníctvom Napalm Records. „Celá vec vznikla čiastočne preto, že sme v štúdiu spolupracovali s Tue Madsenom, teda mužom, ktorý našiel ten správny štúdiový zvuk pre SICK OF IT ALL,“ vyjadril sa k tomuto výročnému albumu bubeník kapely Armand Maji. My ešte dodáme, že na tomto albume nájdete 20 najväčších hitov kapely.

Fínski folkáči KORPIKLAANI hlásia prvú zmenu v zostave od roku 2005. Do kapely prichádza mladý husľový talent Teemu Eerola, ktorý nahradí Hittavainena. Dôvodom jeho odchodu nie sú personálne nezhody medzi ním a zvyškom kapely, ale jeho zdravie a osobné záležitosti mu nedovoľujú  neustále koncertovanie a nahrávanie. Nová posila KORPIKLAANI sa prvýkrát naživo predstaví už 24. septembra v holandskom Rotterdame.

Žiaľ opäť vám musíme priniesť smutnú správu. V noci 9. septembra zomrel zakladajúci člen, hlavný skladateľ a gitarista švédskej kapely LIFELOWER Jonas Berqvist, známejší pod prezývkou B. Berqvist zomrel nečakane a príčina jeho smrti zatiaľ nebola stanovená. Jonas, odpočívaj v pokoji.

Poliaci DECAPITATED ohlásili na november a december európske turné nazvané The Decimation of Europe Tour, v rámci, ktorého sa predstavia 27. novembra aj v pražskom klube Exit Chmelnice. Spoločnosť DECAPITATED budú na turné robiť Belgičania ABORTED a ďalšie kapely DECREPIT BIRTH, CYANIDE SERENITY a ARCHSPIRE.

Gréci NIGHTFALL zverejnili nový videoklip na skladbu Astron Black, ktorá sa nachádza na aktuálnom počine Astron Black and the Thirty Tyrants, ktorý vyšiel v auguste 2010. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemeckí death/grinderi MILKING THE GOATMACHINE vydajú 18. novembra nový a dokonca koncepčný album Clockwork Udder, ktorý sa na pulty obchodov dostane vďaka vydavateľstvu NoiseArt Records. Na albume bude 16 skladieb a digipacková verzia bude obsahovať navyše ešte 4 bonusové skladby.

Švédska metalová formácia MARIONETTE vydá 14. novembra svoj tretí album Nerve, na ktorom bude 13 skladieb.