Benefičný Angelus Revival prinesie do Banskej Bystrice známe hity v podaní slovenských kapiel

Angelus Fest pripravuje ďalší variant benefičného podujatia.

B. BYSTRICA. Po úspešnom benefičnom festivale Angelus Feste a následnej klubovej Angelus (After) Party, na ktorých sa spolu vyzbieralo takmer 4 900 eur pre Svetielko nádeje, pripravili organizátori ďalšie dve benefičné podujatia na september, ktorých výťažok bude určený pre OZ Onkológia BB na nákup chladničiek na onkologické oddelenie Roosveltovej nemocnice.

V sobotu 17.9.2022 sa v Stredoslovenskom osvetovom stredisku v Banskej Bystrici uskutoční benefičný rockovo/metalový koncert Angelus Revival, ktorý fanúšikom predstaví zaujímavú zostavu tribute/revival kapiel.

WARRIORS OF STEEL

Hneď v troch z nich nájdeme členov výbornej bratislavkej progmetalovej kapely CASTAWAY, ktorú sme mohli vidieť v akcii aj na júnovoum Angelus Feste – spevák Mayo Petranin, bubeník Janko Kovár a basgitarista Zoly Daraban so skupinou WARRIORS OF STEEL zahrajú hity americkej legendy MANOWAR. Podľa Mayových slov ide o „tribute, ktorý začal ako sranda projekt, ale nakoniec prerástol v serióznu plnohodnotnú poctu kráľom metalu“ – určite sa máme na čo tešiť.

Ďalší člen CASTAWAY, klávesák Andrej Kutiš sa predstaví – v úlohe speváka! – v ALICE COOPER REVIVAL. „Hoci kapela pôsobí už pomerne dlho, v aktuálnej zostave, kde do seba všetky kúsky skladačky zapadli, hrá asi tri roky, od kedy používame (aj kvôli opletačkám s facebookom) oficiálny názov „Alice Cooper Research Band“. Keďže Alice Cooper nie je, s výnimkou pár notoricky populárnych hitov, v našich končinách až tak známy, s obľubou o našich vystúpeniach hovoríme ako o výchovných koncertoch. Sami sa pritom s láskou zameriavame aj na tú menej rozšírenú tvorbu majstra Coopera. Samozrejme, snažiť sa o vernú kópiu výpravných vizuálnych šou originálu by bolo šialenstvo, preto sme k tejto stránke odjakživa pristupovali so špecifickým „low cost“ humorom. Zo všetkých týchto dôvodov sme skôr antitézou klasických slovenských a českých „revivalov“. S jedinou výnimkou, a to že aj my sa usilujeme o čo najvernejšie hudobné podanie,“ prezrádza Andrej. Okrem neho nájdeme v zostave kapely aj už spomínaného Zolyho Darabana – basgitaru však vymenil za sólovú gitaru.

Hity AC/DC zahrá kapela BAC/DC, v ktorej radoch pôsobí tretí člen CASTAWAY – gitarista Peter Bulík, ktorého (a to bude možno pre mnohých prekvapenie) môžeme vidieť aj na obrazovkách RTVS, keďže je aj členom Milujem Slovensko Band.

MOTORSCREAM PROJECT z Veľkého Krtíša vystúpili aj na premiérovom Angelus Feste 2021. Pôvodne vznikli ako tribute kapela a pocta legende MOTÖRHEAD, aktuálne sa už prezentujú vlastnou tvorbou. Pod Urpínom sa teda vrátia na začiatok svojej kariéry a zahrajú nám nesmrteľné Lemmyho skladby.

V zostave kapiel Angelus Revival nechýba ani domáca banskobystrická kapela BROKEN RAIN, ktorej vystúpenie sme si mohli vychutnať nedávno na Angelus (After) Party. Tentoraz namiesto vlastnej tvorby predvedie hity rockových legiend JUDAS PRIEST, BLACK SABBATH, DEEP PURPLE, LED ZEPPELIN, KISS či WITESNAKE. A aký je názor basgitaru a vokalistu BROKEN RAIN Vlada Gálisa na hranie coverov?

„Vďaka hraniu coverov sa zlepšuješ ako muzikant a zažiješ rôzne divočiny, napríklad keď niekoľko hodín zabávaš ľudí v rockovom klube alebo na motorkárskom zraze. Hranie prevzatých vecí má však aj svoju odvrátenú stranu: zostáva menej času na vlastnú tvorbu a mnohé kapely na ňu napokon úplne rezignujú. Nám sa to našťastie nestalo.“

Kto bol na Angelus (After) Party môže jeho slová len potvrdiť a o tom, že vedia skvele zahrať aj covery, napríklad „Breaking The Law“ od JUDAS PRIEST. Presvedčia vás o tom aj na Angelus Revival.

FB Event

S Angelus Revival súvisí aj ďalšie benefičné podujatie Cestovateľské kino – Nepoznaný Irak, ktoré sa uskutoční v stredu 21.9. 2022 v Klube 77 v Banskej Bystrici. Aj výťažok z tohto podujatia bude určený pre OZ Onkológia BB. Neúnavný milovník nepokojných krajín Peter Gregor, ktorý je, mimochodom, tiež fanúšikom metalu a najmä kapely ORKRIST, vám porozpráva o niekoľkých návštevách Iraku za posledných 10 rokov.

FB Event

Angelus Revival

Tlačová správa