NIGHTWISH A ICH NOVÝ ARTWORK K IMAGINAERUM

NIGHTWISH zverejnili artwork nového albumu a dátum jeho vydania. Najnovšou potvrdenou kapelou na budúcoročnom Wackene sú PARADISE LOST. Holanďania TEXTURES zverejnili nový videoklip. GORGOROTH chystajú spoločne s kapelami VADER a VALKYRJA rozsiahle európske turné, ktoré neminie ani Slovensko a Česko. Austrálčania PEGAZUS hlásia pre nadchádzajúce turné zmeny v zostave. Američania ABIGAIL WILLIAMS začali nahrávať nový album. Česká kapela NOOSTRAK ponúka ochutnávku z pripravovaného albumu.
Potom ako NIGHTWISH pozmenili názov pripravovaného albumu, tak zverejnili aj nový artwork k Imaginaerum. Kapela ustanovila, že na novinke bude definitívne 13 skladieb a na pulty obchodov sa dostane album 2. decembra, kedy ho vydá Nuclear Blast.

Festival Wacken Open Air stále potvrdzuje nové mená. Najnovšími účinkujúcimi na budúcoročnom Wackene budú briti PARADISE LOST, ktorí divákom predvedú svoju „best off“ show. Okrem PARADISE LOST sú zatiaľ potvrdené aj tieto kapely: AMON AMARTH, AXEL RUDI PELL, CRADLE OF FILTH, DIMMU BORGIR, ENDSTILLE, FORBIDDEN, GAMMA RAY, HAMMERFALL, HENRY ROLLINS (hovorené slovo), MINISTRY, SCORPIONS, SIX FEET UNDER, U.D.O. a WATAIN. Myslím si, že už teraz sa máme načo tešiť.

Novým videoklipom sa prezentujú Holanďania TEXTURES. Klip je na skladbu Reaching Home, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Dualism, ktorý sa dostane na pulty obchodov 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast.

Na rozsiahle turné sa chystajú Nóri GORGOROTH, ktorí ho nazvali The Sign of Hell Tour. Spoločnosť im budú robiť Poliaci VADER a Švédi VALKYRJA. Turné štartuje 1. novembra a končí 17. decembra. Kapely budú mať počas tohto obdobia až 40 zastávok a to sa vraj niektoré miesta ešte majú pridať. Dobrou správou pre našich fanúšikov je, že 30. novembra sa tieto kapely predstavia aj v Košiciach a to vďaka agentúre Apocalypse Booking. Českí fanúšikovia nemusia smútiť, pretože 27. novembra sa predstavia aj v Prahe.

Austrálčania PEGAZUS sa chystajú na austrálske a európske turné In Metal We Trust Tour. Na tomto turné však kapele budú chýbať dvaja členovia bubeník Ange Sotiro a basák Cory Betts. Kapela ohlásila za nich náhradu. Sotira nahradí bývalý bubeník a spoluzakladateľ kapely Robbie Stoj. Bettsa nahradí zas bývalý spevák kapely Rob Thompson. V rámci turné PEGAZUS zavítajú aj do Prahy, kde vystúpia 9. novembra v klube Exit Chmelnice.

Od včera sa nachádzajú v štúdiu Američania ABIGAIL WILLIAMS, ktorí začali nahrávať tretí album. Zatiaľ bezmenná novinka týchto blackáčov by mala vyjsť niekedy v januári 2012.

Havlíčkobrodská prog-death / deathcore parta NOOSTRAK, v jejíž řadách mj. působí vokalista Fred ze SMASHED FACE, představuje ochutnávku předprodukce připravované desky. Nahrávání by mělo být hotovo do konce září a další práce na zvuku budou pokračovat v anglickém studiu Marka Jonese, kde svůj sound dělali napřiklad pražští APOSTATE. Teaser nájdete pod dnešnými novinkami. – Tlačová správa.