Chester († 41) z LINKIN PARK sa obesil. Novinky hlásia ENSIFERUM či CAVALERA CONSPIRACY

Spevák kapely LINKIN PARK spáchal samovraždu. DEEP PURPLE chystajú nové EP. ENSIFERUM vydajú nový album. Novinky hlásia aj CAVALERA CONSPIRACY, THE AGONIST, BODY COUNT, VENOM a PROPHETS OF RAGE.

Chester Bennington

Spevák Chester Bennington z kapely LINKIN PARK sa obesil vo svojej súkromnej rezidencii v Palos Verdes na okraji Los Angeles. Mal 41 rokov a zanechal po sebe 6 detí. Jeho telo bolo objavené vo štvrtok o 9:00 hod. Bennington zápasil niekoľko rokov s alkoholom a drogami. V jednom z rozhovorov prezradil, že v minulosti uvažoval o samovražde, pretože bol ako dieťa zneužitý starším mužom.

Fíni ENSIFERUM vydajú 15. septembra u vydavateľstva Metal Blade Records nový štúdiový album s názvom „Two Paths“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe singla „For Those About to Fight for Metal“. Ešte dodáme, že spomínaný album bol nahrávaný analógovo na pás.

CAVALERA CONSPIRACY vydajú v októbri prostredníctvom Napalm Records nový štúdiový album s názvom „Psychosis“.

Veteráni VENOM chystajú nové EP a štúdiový album. „Dali sme dokopy tri skladby na EP, s ktorým sa to však sa oneskorilo. Všetci si kupujú vinyli a je ťažké sa dostať k výliskom. EP vyjde tento rok a v roku 2018 sa dostane vonku nový album. Na EP budete počuť smerovanie, kde sa práve nachádzame,“ vyjadril sa frontman Cronos pre web Metal Rules.

Veteráni DEEP PURPLE oznámili, že 4. augusta im u vydavateľstva earMUSIC vyjde EP „Johnny´s Band“ obsahujúce rovnomennú pieseň, doteraz nevydané live verzie skladieb „Strange Kind of Woman“, „The Mule“, „Hell to Pay“ a nahrávku zo skúšobne nazvanú „In & Out Jam“.

Kapela THE AGONIST natočila nový videoklip ku skladbe „The Raven Eyes“ pochádzajúcej z ich stále aktuálneho albumu „Five“.

Rap metalová formácia BODY COUNT má nový klip ku coveru „Raining Blood/Postmortem“ od SLAYER. Spomínaný song nájdete na ich aktuálnej štúdiovke „Bloodlust“.

Hviezdny projekt PROPHETS OF RAGE sa prezentuje novým klipom k songu „Living on the 110“ z ich debutového materiálu „Prophets of Rage“.