PROJEKT AKERFELDTA A WILSONA STORM CORROSION VYJDE V APRÍLI

Projekt Mikaela Akerfeldta (OPETH) a Stevena Wilsona (PORCUPINE TREE) vyjde v apríli 2012. Členovia PARADISE LOST a MY DYING BRIDE založili novú kapelu. CARNIFEX zverejnili lyrické video k novej skladbe. V reedícii vyjdú dva klasické albumy od kapely DIO. REDEMPTION zverejnili teaser k novému albumu. Taliani GORY BLISTER, Dáni ROYAL HUNT a Švédi AVATAR zverejnili informácie o nových albumoch. Nemci DISBELIEF hľadajú nového bubeníka.
Dlho očakávaný debut projektu Mikaela Akerfeldta (OPETH) a Stevena Wilsona (PORCUPINE TREE) nazvaný STORM CORROSION by mal vyjsť v apríli budúceho roka. Muzikanti v týchto dňoch dokončili jeho nahrávanie. Názov debutu tohto projektu ako aj vydavateľstvo, ktoré ho vydá zatiaľ nie sú známe.

Skladateľ, gitarista a klávesák Gregor MacKintosh (PARADISE LOST) a gitarista Hamish Glencross (MY DYING BRIDE) založili novú kapelu nazvanú VALLENFYRE. V kapele figuruje aj ďalšie zvučné meno a to bubeník Adrian Erlandsson (PARADISE LOST, AT THE GATES). VALLENFYRE majú na konte zatiaľ dvojskladbové EP, ale 31. októbra im vyjde debutový album A Fragile King.

Američania CARNIFEX zverejnili oficiálne lyrické video na úplne novú skladbu Dead But Dreaming. Skladba sa bude nachádzať na pripravovanom albume Until I Feel Nothing, ktorý vyjde 25. októbra prostredníctvom Victory Records. Lyrické video nájdete pod dnešnými novinkami.

Podľa serveru CDJapan, Universal Music vydajú 16. novembra reedície dvoch klasických albumov od DIA a síce The Last In Line (1984) a Sacred Heart (1985). Reedície by mali vyjsť vo forme limitovaných edícií, ktoré budú ešte obsahovať niektoré živé prevedenia skladieb a songy z b-sides.

Progresivisti REDEMPTION zverejnili teaser pred vydaním nového albumu This Mortail Coil, ktorý sa dostane na pulty obchodov 11. októbra prostredníctvom Inside OutMusic. Teaser nájdete pod dnešnými novinkami.

Taliani GORY BLISTER zvoli ako názov svojho štvrtého albumu Earthsick. Na novej nahrávke v jednej skladbe započujeme aj hlasivky Karla Sandersa (NILE). Presný dátum vydania zatiaľ kapela nezverejnila.

Dánski hard rockeri ROYAL HUNT prezradili, že nový album ponesie názov Show Me How To Live a mal by vyjsť na prelome novembra a decembra prostredníctvom Frontier Records.

Nemeckí deatheri DISBELIEF hľadajú bubeníka. Ich doterajší bicmen Cornelius Althammer odišiel z kapely kvôli vzájomnej, ale bližšie nešpecifikovanej nedôvere. Avšak na jeho odchode sa obe strany dohodli korektne.

Švédska kapela AVATAR, ktorú sme mali možnosť vidieť začiatkom tohto roka na spoločnom turné s kapelami HELLOWEEN a STRATOVARIUS prezradili, že pracujú na novom albume, ktorý bude už ich štvrtým v poradí. O produkciu zatiaľ bezmennej novinky sa postaral Tobias Lindell (EUROPE, HARDCORE SUPERSTAR). Dátum vydania zatiaľ nepoznáme.