NERGAL OPÄŤ POBURUJE, MOTÖRHEAD VYDAJÚ DVD

Adam „Nergal“ Darski (BEHEMOTH) opäť pobúril poľskú verejnosť. MOTÖRHEAD vydajú nové DVD. METALLICA zverejnila video, v ktorom komentuje album Lulu. SICK OF IT ALL zverejnili vide trailer k chystanému albumu Nonstop. DEATHSTARS vydajú výberovku. AUTOPSY znovu vydajú album Mental Funeral. P.O.D. sa upísali novému vydavateľstvu. Češi PANDEMIA majú nového gitaristu a v novembri odohrajú európske turné. Deatheri ABOMINATION znovu vydajú dve staršie nahrávky.
Adam „Nergal“ Darski (BEHEMOTH) „vyrobil“ ďalší prúser. Prezident poľskej televízie TVP Braun, žiada producenta poľskej obdoby Superstar, teda Voice of Poland, aby vysvetlil Nergalove provokatívne správanie pri vystúpení, kedy sa ako hosť predstavil na koncerte skupiny TIMES NEW ROMAN. Počas tohto inkriminovaného koncertu sa niekoľko členov kapely TIMES NEW ROMAN objavilo na pódiu na invalidných vozíkoch, mali na sebe nemocničné pyžamo a boli v sprievode zdravotných sestier. Hlásateľ na koncerte oznámil, že teraz budú členovia kapely ozdravení. V tom sa na pódiu zjavil Nergal vydávajúci sa za liečiteľa. Tŕňom v oku však bola šerpa, ktorú mal zavesené okolo krku, pretože tá náramne pripomínala liturgické rúcho kresťanských predstaviteľov, teda najmä tých, katolíckych. Neskôr Nergal položil ruky na členov kapely a zázračne ich „uzdravil“ a pokračovalo sa v koncerte. Braun obviňuje Nergala z nedostatku rešpektu pred náboženským vyznaním iných ľudí, pred nedostatočným rešpektom voči chorým ľuďom a voči telesne postihnutým a považuje jeho správanie za neprípustné. Taktiež uvažuje o predčasnom ukončení vysielania súťaže Voice of Poland. Niekedy mi to už pripradá tak, že v Poľsku naozaj nemajú nič iné na práci iba sledovať Nergalove kroky… Fanúšikovské video z inkriminovaného momentu nájdete pod dnešnými novinkami.

Legendárna kapela MOTÖRHEAD plánuje vydať 14. novembra DVD nazvané The Wörld Is Ours Vol. 1 – Everywhere Further Than Everyplace Else. DVD bude obsahovať živé vystúpenie kapely zo chilského Santiaga, niekoľko rozhovorov, a najlepšie okamihy z turné, ktoré odohrali v roku 2011. Samostatný koncert bude obsahovať 17 skladieb.

METALLICA zverejnila ďalšie video, v ktorom komentuje samotná kapela spoluprácu s LOU REEDOM na ich spoločnom albume Lulu. Video nájdete pod novinkami.

Hardcoreová legenda SICK OF IT ALL zverejnila video trailer k nasledujúcemu albumu Nonstop, ktorý vyjde 31. októbra. Trailer nájdete pod novinkami.

Švédi DEATHSTARS vydajú nový singel Metal, ktorý vyjde 14. októbra prostredníctvom iTunes. Metal je jedna z dvoch nových skladieb, ktoré sa objavia na Best Off kompilácii The Greatest Hits On Earth, ktorá sa objaví na pultoch obchodov 4. novembra prostredníctvom labelu Nuclear Blast. Výberovka bude obsahovať 16 skladieb.

Americkí AUTOPSY okrem toho, že plánujú vydať kompiláciu All Tommorows Funeral, tak oznámili, že 17. novembra im znovu vydá label Peaceville Records klasický album Mental Funeral z roku 1991. Reedícia albumu vyjde ako CD/DVD. DVD bude obsahovať doposiaľ nezverejnené live záznamy z vystúpenia kapely v Holandsku z roku 1990 a v USA z roku 1991.

Američania P.O.D. sa upísali vydavateľstvu Razor and Tie, ktoré by im malo vydať aj nový materiál. Bližšie informácie o pripravovanej novinke však nie sú známe.

Česká death metalová formácia PANDEMIA má nového gitaristu Vitalyho, ktorý nahradil Vlastu Slíža. Nový gitarista sa prvýkrát fanúšikom predstaví 14. októbra na koncerte na hrade Loket. PANDEMIA sa v novembri predstaví na Európskom turné s kapelami DEBAUCHERY a VERMIN. Česká kapela sa tak predstaví fanúšikom vo Francúzsku, Belgicku, Švajčiarsku, Holandsku a Nemecku.

Death metalová formácia ABOMINATION, v ktorej pôsobí legendárny Paul Speckmann (MASTER) znovu vydá prvý rovnomenný album Abomination z roku 1990 a EP z roku 1999 Final War. Oba albumy vyjdú prostredníctvom Nuclear Blastu už 4. novembra ako dvoj CD.