NA NOVÝCH MATERIÁLOCH PRACUJÚ CRADLE OF FILTH A KORPIKLAANI

CRADLE OF FILTH už myslia na nový album. KORPIKLAANI začnú začiatkom novembra nahrávať nový album. BLACK COUNTRY COMMUNION vydajú prvé DVD. Gitarista Johan Hallgren sa rozhodol opustiť PAIN OF SALVATION. Vyjde exkluzívny box set s nahrávkami TYPE O NEGATIVE. Forntman BELPHEGOR absolvoval ťažkú operáciu a kapela zrušila všetky koncerty až do mája 2012. Včera zomrel gitarista Terry Span z kapely ALEISTER WILD. IRON SAVIOR nahrali nový videoklip. DEATHSTARS majú nového bubeníka. Briti ELECTRIC WIZARD začali pracovať na nových skladbách.
Dani Filth z CRADLE OF FILTH oznámil, že kapela píše nové skladby pre pokračovateľa aktuálneho albumu Darkly, Darkly Venus Aversa. Dani prezradil, že kapela by sa mohla zavrieť do štúdia a materiál začať nahrávať niekedy v marci 2012.

KORPIKLAANI sa chystajú od 7. novembra zavrieť do štúdia, kde začnú nahrávať nový album. Ako prezradili členovia kapely, nový názov ako aj počet skladieb, ktoré sa na ňom objavia sú ešte predmetom diskusií vo vnútri kapely, takže je o nich predčasné hovoriť. Nové piesne budú vychádzať z tematiky Kalevaly. Samozrejme kapela nezabudla dodať, že nový album bude najlepším, aký kedy nahrali.

Rocková superskupina BLACK COUNTRY COMMUNION vydá 24. októbra svoje prvé koncertné DVD Live Over Europe. Koncertný záznam bol snímaný štrnástimi HD kamerami a DVD ponúkne priestorový zvuk 5.1. Live Over Europe bude obsahovať 18 skladieb. Pod dnešnými novinkami vám ponúkame skladbu Man on the Middle zo spomínaného DVD.

Švédov PAIN OF SALVATION sa rozhodol po 13 rokoch opustiť gitarista Johan Hallgren. Dôvodom Hallgrenovho odchodu je rodina, pretože sa chce viac venovať manželke a dcére. Hudby sa však úplne nevzdá. Podľa oficiálnej správy bude pracovať s hudbou, ale takým spôsobom, aby mohol ostať doma. Momentálne prebiehajúce turné je teda Hallgrenove posledné v radoch PAIN OF SALVATION.

Roadrunner Records plánujú 25. novembra vydať exkluzívny vinylový box set TYPE O NEGATIVE. Box set bude mať zelený obal a bude obsahovať všetky albumy kapely vydané pod hlavičkou vydavateľstva Roadrunner Records. Ako bonus ponúkne label fanúšikom poznámky kapely, ktoré si robila pri tvorbe každého albumu.

Rakúšania BELPHEGOR sú nútení nachvíľu pozastaviť všetky činnosti kapely. Frontman kapely Helmuth Lehner absolvoval totiž na záver juhoamerického turné zložitú a náročnú, bližšie nešpecifikovanú operáciu. Všetky živé vystúpenia kapely boli kvôli tomuto faktu zrušené až do mája 2012.

Gitarista Terry Span z americkej rockovej kapely ALEISTER WILD včera zomrel na následky zranení, ktoré utrpel pri bitke so svojimi spoluhráčmi. Spomínaný incident sa udial  nadránom v bare v Colorado Springs. Bitka sa uskutočnila po koncerte a podľa Colorado Springs Gazette basák Michael Sorden vyprovokoval speváka Ernesta Munoza. Po slovnej prestrelke Sorden nakoniec udrel Munozu do tváre. Terry Span sa snažil situáciu upokojiť, v tom ho však Sorden udrel tak nešťastne, že Span padol bezvládne na zem a navyše jeho krv bola všade navôkol. Michael Sorden je obvinený z napadnutia druhého stupňa a momentálne je vo väzení.

Nemci IRON SAVIOR nahrali nový videoklip ku skladbe The Savior, ktorá sa bude nachádzať na novom albume The Landing, ktorý vyjde 18. novembra prostredníctvom AFM Records. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédi DEATHSTARS majú nového bubeníka. Stal sa ním Oscar Leander z kapely CRESCENDOLLS a v kapele bude vystupovať pod prezývkou Vice.

Britská doomová kapela ELECTRIC WIZARD začala písať skladby pre nový materiál.