BLIND GUARDIAN A RAMMSTEIN VYDAJÚ ŠPECIÁLNE KOMPILÁCIE

Nemecké kapely BLIND GUARDIAN a RAMMSTEIN vydajú best off kompilácie. Spevák TESTAMENTU prezradil ako ďaleko je kapela s prácami na novom albume. Pripravuje sa album remixov od kapely MORBID ANGEL. VALLENFYRE zverejnili videoklip. Dáni MNEMIC hlásia personálne zmeny. Švédi VALKYRJA prijali nového live gitaristu. Taliani WHITE SKULL začali nahrávať nový album.
Nuclear Blast plánujú 27. januára 2012 vydať kompiláciu nazvanú Memories of A Time To Come od BLIND GUARDIAN. Kompilácia bude obsahovať znovu nahraté a zremixované skladby z celej diskografie kapely. Kompilácia vyjde na jednom štandardnom CD a troch deluxe CD, ktoré budú obsahovať aj demo nahrávky kapely, kedy sa ešte BLIND GUARDIAN volali LUCIFERS HERITAGE.

Nemci RAMMSTEIN vydajú 6. decembra dlho očakávanú výberovku Made In Germany 1995 – 2011 prostredníctvom Universal Music. Kompilácia vyjde v troch verziách. Ako štandardná (best of album), ako Special Edition (2 CD – best of album a best of remixies) a ako Super Deluxe Edition (2CD digipack best of album a best of remixies a 3 DVD, kde budú všetky videoklipy kapely, všetky zábery z natáčania videoklipov). RAMMSTEIN okrem výberovky vydajú už 14. novembra aj nový singel nazvaný Mein Land.

V interview pre server Metal Assault prezradil vokalista TESTAMENTU Chuck Billy, že ako ďaleko sú s nahrávaním nového albumu. „K dvom skladbám musím ešte napísať texty a tri kompletne naspievať. Hudba je však už hotová, čaká sa iba na mňa,“ prezradil Chuck Billy. Očakávaná novinka The Dark Roots of Earth vyjde na prelome apríla a mája 2012 prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast.

Alexandre Locher zo švajčiarskej kapely SAMAEL momentálne dokončuje remix skladby Existó Vulgoré, ktorá sa má objaviť na pripravovanom albume remixov od legendárnych  MORBID ANGEL. Tento album má vyjsť začiatkom roka prostredníctvom labelu Season of Mist.

Nová kapela Gregora MacKintosha (PARADISE LOST) VALLENFYRE natočila videoklip ku skladbe Cathedrals of Dread, ktorá bude nachádzať na debutovom albume A Fragile King, ktorý vychádza práve dnes.

Dáni MNEMIC hlásia personálne zmeny. Najskôr odišiel z kapely basák Tomas „Obeast“ Koefoed, ktorého nahradil Talian Simone Bertozzi (EMPYRIOUS, MODERN AGE SLAVERY). Koefoeda nasledovali gitarista Rune Stigart a bubeník Brian „Brylle“ Rasmussen, za ktorých si už kapela našla náhradu. Takže nový line-up MNEMICU je nasledovný: Guillaume Bideau – vokály, Mircea Gabriel Eftemie – gitara, Victor-Ray Salomonsen – gitara, Simone Bertozzi – basgitara a Brian Larsen – bicie.

Švédi VALKYRJA, ktorí sa predstavia aj u nás v Košiciach na spoločnom turné GORGOROTH a VADER oznámili, že pridali do kapely nového live gitaristu. Stal sa ním istý D.G. (FROSTMOON ECLIPSE).

Taliani WHITE SKULL začali nahrávať nový album. Novinka dostala názov Under This Flag. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.