NA NOVÝCH ALBUMOCH PRACUJÚ SIX FEET UNDER A DELAIN

SIX FEET UNDER majú hotových už 26 skladieb pre nadchádzajúci album. Holanďania DELAIN taktiež makajú na novom albume a pripravujú aj európske headlining turné. Pripravuje sa dokument o ALICEOVI COOPEROVI. DESTRUCTION a BRAINSTORM sa predstavia na letnom festivale Basinfirefest 2012. Rockeri THERAPY?, Fíni AMBERIAN DOWN a Nemci ORDEN OGAN prezradili podrobnosti o nových albumoch. Thrasheri GENERATION KILL zverejnili nový videoklip.
SIX FEET UNDER pracujú na ďalšom albume. Kapela už ma nahraných 26 skladieb, na na novinku plánuje použiť len 14 alebo 15. Zatiaľ bezmenná novinka má vyjsť nioekedy začiatkom budúceho roka. Po viacerých personálnych zmenách aktuálna zostava SIX FEET UNDER vyzerá takto: Chris Barnes – vokály, Steve Swanson – gitara, Rob Arnold (ex – CHIMAIRA) – gitara, Matt DeVries (ex – CHIMAIRA) – basgitara naživo a Kevin Talley  (DAATH, MISERY INDEX, ex – CJIMAIRA) – bicie.

Holandská symfonická kapela DELAIN zverejnila, že tretí album vyjde na jar 2012 a bude sa volať We Are The Others. Na pulty obchodov sa novinka dostane vďaka labelu Roadrunner Records. DELAIN sa zároveň na ajr 2012 vydajú aj na headlining turné po Európe, kde si ako support vybrali aj na našich stránkach nedávno recenzovaný projekt Amandy Somerville TRILIUM. Potešujúcou správou pre fanúšikov na Slovensku a v Čechách je to, že sa DELAIN predstavia 29. apríla v zlínskom Masters of Rock Café.

Kanadský dokumentarista Sam Dunn zo spoločnosti Banger Films v súčasnosti pracuje na dokumente o ALICEOVI COOPEROVI.

Známi rockeri THERAPY? prezradili, že ich 13.štúdiový album A Brief Crack of Light vyjde 6. februára prostredníctvom Blast Records. Materiál sa nahrával v štúdiách Blast v Newcaste a o produkciu sa postaral Adam Sinclair. Nový album bude obsahovať 10 skladieb.

Historie se opakuje! Na pódium jubilejního X. ročníku Basinfirefestu (29.6. – 1.7. 2012) se vrátí němečtí králové thrash metalu  DESTRUCTION! Kapela vystoupila na úplně prvním ročníku festivalu v roce 2003 s velkým ohlasem. Proto doufáme, že kapelu uvítáte s minimálně stejným nadšením. Sledujte náš facebook a oficiální web www.basinfirefest.cz, na kterém můžete zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu. Na jubilejní X. ročník prázdninového festivalu Basinfirefest se přijede předvést i populární německá power metalová kapela BRAINSTORM! Kapela funguje od roku 1989 a na svém kontě má několik velice zdařilých „fošen“. Poslední album vydala kapela na konci září tohoto roku. Můžete se těšit na nejnovější skladby a velkolepou show této německé party! Další informace se týkají soutěže s názvem Jméno maskota. Soutěže se zúčastnilo celkem 89 navrhovatelů. Z jejich námětů bylo vybráno 28 smysluplných nápadů, z nichž si nyní budete moci prostřednictvím ankety zvolit jméno maskota, který Vás bude do budoucna festivalem provázet! – Tlačová správa.

Fínska kapela AMBERIAN DOWN pomenovala svoj štvrtý album Circus Black a vydá ho 29. februára prostredníctvom Spinefarm Records. Všetkých desať skladieb, ktoré budú na albume zložil klávesák a gitarista Tuomal Seppälä a o texty s apostarala speváčka Heidi Parviainen. N albume hosťovali Timo Kotipelto a Jens Johansson (obaja STRATOVARIUS).

Americkí thrasheri GENERATION KILL zcverejnili videoklip na skladbu Red, White and Blood, ktorá pochádza z debutového albumu tejto kapely, ktorý vydala vlani v septembri. My pripomíname, že v GENERATION KILL spieva Rob Dukes (ex – EXODUS). Videoklip nájdete pod novinkami.

Nemecká power metalová formácia ORDEN OGAN pripRavuje štvrtý dlhohrajúci album To the End, ktorý plánuje vydať v apríli 2012 prostredníctvom AFM Records. Na novinke sa už predstaví nový basák kapely Niels Lofller, ktorý nahradil Larsa Schneidera. Podľa prvých správ by na novinke malo byť 8 skladieb.