NOVINKY Z TÁBOROV MESHUGGAH, ELUVEITIE, MARDUK ALEBO SAXON

MESHUGGAH prezradili názov nového albumu. ELUVEITIE zverejnili ďalší video trailer. MARDUK začali nahrávať nový album. Timo Tolkki (ex – STRATOVARIUS, SYMFONIA) prezradil dôvody jeho odchodu z hudobného priemyslu. SAXON začali písať nové skladby. DRAGONFORCE dokončili nahrávanie nového albumu. Na Slovensku sa dvakrát predstaví Ken Hesley (URIAH HEEP). Mark Reale (RIOT) bol hospitalizovaný. O nových albumoch informujú kapely BORKNAGAR, ARCHITECTS, AURA NOIR a Ben Kuzay (MONSTROSITY). Švédi EVOCATION sa upísali labelu Century Media.
Podľa internetovej stránky vydavateľstva Nuclear Blast, Švédi MESHUGGAH prezradili, že nový album nazvali Koloss. Táto očakávaná novinka má vyjsť 26. marca.

ELUVEITIE zverejnili druhý video trailer k pripravovanej novinke Helvetios. Jej vydanie sa neúprosne blíži, preto si všetci fanúšikovia tejto kapely zapamätajte dátum 10. február. Spomínaný trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédski black metaloví rúhači a tyrani MARDUK vstúpili do štúdia, kde začali nahrávať nový album. Kapela nedávno podpísala zmluvu s vydavateľstvom Century Media, ktoré im zatiaľ bezmennú novinku aj vydá začiatkom leta.

Odchod výborného gitaristu Tima Tolkkiho (ex – STRATOVARIUS, SYMFONIA) z hudobného priemyslu ste iste mnohí už zaregistrovali. Najnovšie sa snaží svoj odchod vysvetliť na svojom blogu, v ktorom uvádza jeden z hlavných dôvodov svojho odchodu z hudobného priemyslu, čoraz ťažšiu finančnú situáciu celého hudobného sveta. Tolkki ďalej uvádza ako dôvod obrovský pokles predaja hudobných nosičov a spomenul aj to, že je čoraz ťažšie získať zmluvu s vydavateľstvom, pretože vydavateľstvá si tiež veľmi dobre vyberajú koho podpíšu. Tolkki sa obáva, že takáto situácia môže hudbu ako takú časom pochovať úplne. Tolkki však zdôraznil, že neopúšťa hudbu, odchádza len z hudobného priemyslu. 

SAXON začne na konci januára písať nové skladby. Podľa oficiálnej tlačovej správy prioritou týchto legiend bude nahranie novinky, ktorá by mohla vyjsť na konci tohto roka alebo začiatkom roka 2013.

DRAGONFORCE dokončili práce na novom albume, ktorý bude prvým s novým spevákom Marcom Hudsonom. Nový album by mal vyjsť niekedy na jar tohto roka.

Na úvod februára čaká milovníkov hard rocku 70. rokov atraktívny večer s legendárnym britským skladateľom, inštrumentalistom a spevákom – Kenom Hensleym. Preslávil sa v radoch URIAH HEEP a bolo to práve počas jeho obdobia, kedy vznikli najväčšie a popravde aj nesmrteľné hity ako Lady in Black, July Morning, Easy Living, Look at Yourself , Stealin alebo Free Me. Večer s Kenom Hensleym bude výnimočným zážitkom aj  tým, že po koncerte Vás čaká nielen autogramiáda, ale aj beseda s Kenom. Ken Hesley sa predstaví v piatok 3. februára v Novom Meste nad Váhom a o deň neskôr v Nitre. Ďalšie potrebné informácie: NM – Rezervácie a info na info@bluenote.sk  alebo na tel. čísle 032/ 744 00 08. NR – Predaj a rezervácie v klube na tel.0905681609 a v CD Andante Nitra, Štefánikova ul.,tel.0377411877. Vstupné je 33 Eur. – Tlačová správa

Zakladateľ a gitarista americkej heavy formácie RIOT Mark Reale bol hospitalizovaný v nemocnici, pretože sa mu skomplikoval stav v dôsledku Crohnovej choroby, ktorou tento hudobník trpí. Crohnova choroba je forma zápalového ochorenia čriev.

Nóri BORKNAGAR dokončili práce na novom albume, na ktorom spolupracovali s producentom Jensom Bogrenom (OPETH, PARADISE LOST, KATATONIA). Novinku, ktorá vyjde 26. marca prostredníctvom Century Media Records, kapela pomenovala Urd.

Briti ARCHITECTS začali nahrávať spolu s producentom Johnom Mitchellom nový album, ktorý by sa mal dostať na pulty predajní na konci jari prostredníctvom Century Media Records.

Švédski deatheri EVOCATION sa upísali Century Media Records. Toto vydavateľstvo im vydá aj nový album, ktorý by mal vyjsť v tomto roku.

Nóri AURA NOIR vydajú piaty štúdiový album Out To Die 23. marca prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings. Na novom albume bude osem skladieb.

Bývalý basák amerických MONSTROSITY Ben Kuzay vydá tretí sólový album, ktorý nazval Beyond Black Mirrors. Na tejto sólovke bude 14 skladieb so stopážou 56 minút.