Zomrel spevák SANCTUARY a NEVERMORE Warrel Dane, jeho zdravie bolo už dlhšie nalomené

Včera zasiahla metalový svet veľmi smutná správa. Medzi živými už nie je Warrel Dane, hlas kapiel SANCTUARY a NEVERMORE.

V stredu 13. decembra, presne v deň 16. výročia smrti legendárneho Chucka Schuldinera (DEATH, CONTROL DENIED), rozosmutnela metalový svet správa o úmrtí Warrela Danea, speváka kapiel SANCTUARY a NEVERMORE. V čase smrti pracoval na svojom druhom štúdiovom albume.

Warrel Dane. Zdroj: Blabbermouth.net

Dane skonal v brazílskom Sao Paule, v noci dostal srdcový záchvat, ale nepodarilo sa ho už oživiť. Gitarista Johnny Moraes (člen Daneovej sólovej kapely) bol so spevákom okolo polnoci, práve vtedy sa Warrel začal cítiť zle. „V noci zomrel,“ povedal Moraes pre Brazílčanov UOL a pokračoval: „Bol v apartmáne, kde zostal počas nahrávania albumu. Keď sa to stalo, dal som mu prvú pomoc a volali sme záchranárov. Tí prišli veľmi rýchlo, ale keď sa dostali k Warrelovi, bol už mŕtvy.“

Podľa Moraesových slov, na wikipédii sa chybne uvádza, že americký hudobník mal 48 rokov, podľa neho mal už 56 rokov. Dane mal za sebou sériu vážnejších zdravotných problémov. „Jeho zdravie bolo už nalomené, kvôli cukrovke a problémom s alkoholom. Čelil viacerým zdravotným problémom,“ doplnil Moraes. Podľa prvých informácií Warrel Dane zomrel na infarkt.