Na novinke METALLICA bude po prvýkrát spievať aj Rob Trujillo, Blaze Bayley dostal infarkt

Na novom albume METALLICY budeme počuť aj spev Roberta Trujilla. Blaze Bayley (ex-IRON MAIDEN) utrpel infarkt. NERVOSA zverejnila novú skladbu a aktuálnu zostavu. Festival Gothoom zverejnil hracie časy. ARCHITECTS a THE OCEAN s novými live videami.

METALLICA. Foto: Tim Saccenti

Basgitarista Robert Trujillo (METALLICA) prezradil, že do skladby „You Must Burn!“ z chystanej dosky „72 Seasons“ prispel aj vokálmi. „Keď som prišiel do METALLICY, nikdy v živote som nespieval, takže skutočnosť, že teraz môžem robiť doprovodné vokály je celkom fajn. Prvýkrát môžem spievať na albume METALLICY a podporovať Jamesa Hetfielda. Som na to veľmi hrdý. Je to pravdepodobne prvýkrát, čo mi James a producent Greg Fidelman skutočne dôverovali v tejto pozícii. Bol som prekvapený, keď mi Greg povedal, že mi ponúka aj spev. Bol som trochu nervózny, zároveň však veľmi motivovaný. Našťastie táto časť naozaj vyhovuje mojej komfortnej zóne. Nepovedal by som, že kvalita bola to, čo som musel ponúknuť, ale tá pasáž sa hodí k mojej osobnosti, k môjmu hlasu a naozaj dobre sedí a zapadá do toho momentu a basgitarovej linky,“ vyjadril sa Robert Trujillo v rozhovore pre magazín So What!. Ešte dodáme, že METALLICA zverejní vo štvrtok, 30. marca, titulnú skladbu z chystaného albumu.

Spevák Blaze Bayley (ex-IRON MAIDEN) utrpel v sobotu, 25. marca srdcový infarkt. „S úprimnou ľútosťou oznamujeme, že Blaze mal doma infarkt . Teraz je v nemocnici v stabilizovanom stave a čaká na správy o ďalšom chirurgickom zákroku/liečbe. Za daných okolností je v dobrej nálade, ale je úplne sklamaný, že musel odložiť naše predstavenia, ktoré sa mali uskutočniť v marci a apríli,“ uviedli vo vyhlásení Mark Appleton a Christopher Appleton, ktorí sa starajú o manažment a bookovanie koncertov pre Blazeovu sólovú kapelu.

Čisto ženská thrash metalová úderka NERVOSA sa hlási o slovo s novým singlom „Endless Ambition“ a zároveň odhalila aktuálnu zostavu. Odteraz bude hlasom kapely gitaristka a zakladajúca členka Prika Amaral. Zvyšok tímu tvoria gitaristka Helena Kotina, basgitaristka Hel Pyre a bubeníčka Michaela Naydenova. „Bola to pre mňa obrovská výzva. Nebolo to niečo, čo som plánovala alebo očakávala, ale po druhej výmene vokalistky som už nechcela znovu prejsť týmito zmenami a tak som sa rozhodla čeliť tomu, čo veľa ľudí hovorilo už od začiatku – že by som mala byť speváčkou. Ale ako som od niektorých ľudí počúvala, že nemám techniku, že z môjho spôsobu spievania bolí hrdlo, nechala som sa odradiť. Teraz, po štúdiu vokálnych techník za posledných pár mesiacov, som zistila, že techniku som mala vždy a cítim sa pohodlne pri tejto novej ceste, ktorú si veľmi užívam,“ uviedla Prika Amaral v oficiálnom vyhlásení.

Organizátori festivalu Gothoom zverejnili hracie časy jednotlivých kapiel. Indoor edícia festivalu Gothoom sa uskutoční v dňoch 28.-29.4. 2023 v kultúrnom dome v obci Žemberovce.

Metalcorová formácia ARCHITECTS vypustila do sveta nové live video skladby „Animals“. Materiál sa natáčal 6. mája 2022 v Alexandra Palace v Londýne.

Prog metalisti THE OCEAN zverejnili live video piesne „Triassic“. Zábery boli natočené 28. januára v berlínskom klube Huxley’s Neue Welt.