EUROPE INFORMUJÚ O NOVINKE, KORPIKLAANI JU ZAČALI NAHRÁVAŤ

EUROPE zverejnili informácie o novom albume. Na novom albume začali pracovať už aj KORPIKLAANI. Mark Reale (RIOT) prehral svoj boj s celoživotnou chorobou. Blaze Bayley chystá turné s novou zostavou muzikantov. TRAIL OF TEARS sú bez bubeníka. HEIDEVOLK prezradili názov nového albumu. Zomrel fotograf kapely RUSH Andrew MacNaughtan. NEUROTIC MACHINERY natočili videoklip.
Švédska legendárna kapela EUROPE prezradila, že nový album by sa mal volať Bag of Bones a na pulty obchodov by sa mal dostať približne niekedy v apríli. O produkciu novinky sa postaral Kevin Shirley (IRON MAIDEN, BLACK COUNTRY COMMUNION).

Po vlaňajšom albume Ukon Wacka pripravujú fínski folkáči KORPIKLAANI pre fanúšikov ďalší album. V týchto dňoch sa odobrali do štúdia, kde začali nahrávať novinku nazvanú Kunnia, ktorá by mala vyjsť približne v auguste prostredníctvom Nuclear Blastu. Pod dnešnými novinkami nájdete aj skladbu Metsälle, ktorú KORPIKLAANI zverejnili a koncom vlaňajška vydali ako singel. Metsälle sa objaví aj na novom albume.

Aj na našich stránkach sme vás informovali o ťažkých zdravotných problémoch gitaristu a zakladateľa americkej kapely RIOT Marka Realeho. Dnes vám prinesieme ešte smutnejšiu správu. Mark Reale v stredu 25. januára prehral navždy svoj boj s Crohnovou chorobou. Od 11. januára bol Reale v kóme v dôsledku subarachnoidálneho krvácania. Mark Reale zomrel vo veku 57 rokov. „S hlbokým zármutkom vám musíme potvrdiť priateľom a fanúšikom RIOT, že Mark prehral svoj boj s celoživotnou chorobou. Celá Markova rodina, jeho priatelia a spoluhráči v kapele ďakujú za vaše prejavy sústrasti a modlitby,“ stojí v oficiálnej správe pozostalých členov skupiny RIOT.

Niekdajší spevák IRON MAIDEN Blaze Bayley sa opäť vracia na koncertné pódiá. Na blížiace sa King of Metal Tour, ktoré zavíta aj do našej krajiny, budú Bayleyho sprevádzať  menej známi hudobníci. Basák Matteo „Lehmann“ Grazzini (NEURASTHENIA), bubeník Claudio Tirincanti a gitaristi Andrea Neri (ASTARTE SYRIACA) a Thomas Zwijsen (NYLON MAIDEN).

Nóri TRAIL OF TEARS sa rozlúčili s dlhoročným bubeníkom kapely Catom Jensenom, za ktorého teraz hľadajú náhradu. Dôvodom Jensenovho odchodu bola zmena priorít v jeho živote.

Holandskí folkáči HEIDEVOLK prezradili, že ich nový album ponesie názov Batavi a vyjde už 2. marca prostredníctvom Napalm Records. Nový album bude obsahovať 9 skladieb.

Žiaľ dnes vás musíme informovať aj o druhom úmrtí. Vo veku 47 rokov zomrel  na infarkt  Andrew MacNaughtan, ktorý bol dlhoročným fotografom skupiny RUSH. „Sme v šoku. Bol to zlatý človek a veľmi talentovaný umelec. Slovami nemožno vyjadriť, ako veľmi nám bude chýbať,“ stojí v oficiálnom vyhlásení kapely RUSH.

Česká formácia NEUROTIC MACHINERY nahrala videoklip ku skladbe After Everything. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.