POZNÁME SEMIFINALISTOV SÚŤAŽE WACKEN METAL BATTLE SLOVAKIA

Po troch mesiacoch, kedy sa slovenské kapely mohli prihlasovať do súťaže o jednu miestenku na legendárny festival Wacken Open Air, organizátori súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2012 zverejnili dvanástku semifinalistov. Do nultého kola sa nakoniec prihlásilo 49 kapiel z celého Slovenska. Porota v zložení Martin Lukáč (Rock Hard Slovakia), Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Peter Kertvel a Dano Jordán (Športové rádio Hornet), Anna Valentová (Rock.sk) a František „Ferick“ Fleischacker – (NÁHODNÍ ZNÁMI – basák, spevák, zvukár a producent) vybrala 12 kapiel, ktoré sa zúčastnia dvoch semifinálových kôl. Kapely boli rozdelené do divízie Západ a divízie Východ.
Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl. Prvé sa bude konať v Bratislave U Očka v sobotu 18. februára (Západ) a druhé v Košiciach v sobotu 25. februára v klube T-Music (Východ). Z oboch semifinálových kôl, kde sa predvedú semifinalisti naživo, postúpia tri najlepšie kapely do finále, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. apríla v banskobystrickom klube Tirish Pub. Porota po dôkladnom vypočutí všetkých kapiel rozhodla takto:

Divízia Západ: 1. GALADRIEL (Dark Metal – Bratislava) 47 bodov, 2. LUNATIC GODS (Violence Metal – Martin) 39 bodov, 3. RUST2DUST 36 bodov (Metal – Bratislava), 4. TRISTANA (Power Metal – Považská Bystrica) 29 bodov, 5. HATE CONTROL (Metal/Hardcore – Bratislava) 27 bodov, 6. SUNITY (Melodic Metal – Kremnica) 23 bodov.

Divízia Východ: 1. MÄSO (Electro Metal – Zvolen) 52 bodov, 2. FROWN (Gothic Dark Metal – Prešov) 45 bodov, 3. INVASION OF MADNESS (Thrash Metal – Košice) 33 bodov, 4. INFER (Death / Black Metal – Košice) 30 bodov, 5. RAVENCLAW (Melodic Power Metal – Košice) 28 bodov, 6. SANDBRIDGE (Melodic Death Metal – Poprad) 28 bodov.

Porota v ďalších kolách vyberie jednu z týchto kapiel, ktorá si zahrá začiatkom augusta na legendárnom Wackene!

Tlačová správa