JEFF LOOMIS PREZRADIL PODROBNOSTI O NOVEJ SÓLOVKE

Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) zverejnil podrobnosti o novej sólovke. Luca Turilli so svojimi RHAPSODY vydá nový album v júni. TANKARD vystúpia v máji až dva krát na Slovensku. Členovia kapely RIOT venovali na koncerte jednu skladbu ich nedávno zosnulému spoluhráčovi Markovi Realemu. WARBRINGER opustil gitarista Adam Carroll. Na našom území sa predstaví aj nemecká OBSCURA. Dnes vychádza nový album BLEEDING THROUGH. AURA NOIR zverejnili doplňujúce informácie o novom albume. Čo to o novinke prezradili aj Taliani THE FORESHADOWING. Slováci SANDBRIDGE nahrali videoklip.
Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) zverejnil podrobnosti a artwork chystanej sólovky Plains Of Oblivion. Nový Loomisov album sa dostane ku fanúšikom 9. apríla prostredníctvom Century Media Records a bude na ňom 10 skladieb. O produkciu tejto sólovky sa postaral Aaron Smith (7 HORNS 7 EYES). Spomínaný artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Luca Turilli (ex – RHAPSODY OF FIRE) a jeho RHAPSODY prezradili informácie o novom albume. Novinka Ascending To Infinity vyjde 29. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. Turilli však zatiaľ neprezradil meno nového speváka, pretože Fabio Lione ostal pri Alexovi Staropolim v RHAPSODY OF FIRE.

Legendárna nemecká pivná thrashová víchrica TANKARD sa v máji predstaví dvakrát na Slovensku. Najskôr vystúpi 11. mája v bratislavskom klube Randal a o deň neskôr zavíta do košického Jumbo Centra.

Pod dnešnými novinkami nájdete krátke video z vystúpenia kapely RIOT na festivale 70 000 Tons of Metal, kde si kapela uctila pamiatku nedávno zosnulého zakladateľa skupiny Marka Realeho, ktorý zomrel 25. januára, kedy navždy prehral svoj boj s Crohnovou chorobou. Posledná rozlúčka s týmto muzikantom sa uskutoční v stredu 1. februára v San Antoniu.

Dlhoročný gitarista WARBRINGER Adam Carroll opúčža kapelu. Ako stojí v jeho vyhlásení, doma má finančné problémy, ktoré musí neodkladne vyriešiť. Carrolla vystrieda na nadchádzajúcom turné mladý talentovaný gitarista Andrew Bennett. Kapela ho však berie s víziou toho, že sa časom môže stať plnohodnotným členom kapely.

Nemecká kapela OBSCURA pripravuje spoločne s kapelami SPAWN OF POSSESSION, GOROD a EXIVIOUS európske turné v rámci, ktorého sa predstaví 18. marca v Prahe a o deň neskôr v Bratislave.  

Práve dnes vychádza nový album Američanom BLEEDING THROUGH nazvaný The Great Fire, na ktorom nájdu fanúšikovia 14 skladieb.

O novom albume Out to Die od formácie AURA NOIR sme vás už informovali. Kapela doplnila informácie o tomto nosiči a síce, že bude obsahovať 8 skladieb. Okrem toho ich potvrdili aj na legendárny festival Wacken Open Air.

Talianska gothic doomová kapela THE FORESHADOWING pracuje na novom albume, ktorého názov zatiaľ ešte neprezradila. O mix a mastering nového albumu sa postará legendárny Dan Swanӧ (ASPHYX, DARK FUNERAL, KATATONIA) a ao artwork sa postará Travis Smith (OPETH, ANATHEMA, AMORPHIS). Novinka by sa mala dostať na pulty obchodov už na jar prostredníctvom vydavateľstva Cyclone-Empire.

Popradská melodic death metalová formácia SANDBRIDGE nahrala videoklip ku skladbe Born Again, ktorý nájdete pod novinkami.