Vynikajúce! Slováci RAMCHAT vystúpia na Hellfeste: Je to pohladenie, aj veľká výzva

Kapela okolo Pavla „Hiraxa“ Baričáka sa v rámci svojho turné k aktuálnemu albumu „Nepočaria!“ predstaví na jednom z najväčších festivalov sveta.

MARTIN. Áno, je to pravda, martinská pagan metalová formácia RAMCHAT bude hrať ako prvá československá skupina na francúzskom metalovom festivale HellFest, na jednom z najväčších metalových festivalov sveta. Tento metalový sviatok navštevuje približne 100 tisíc ľudí a je vypredaný za tri dni.

RAMCHAT na pódiu. Foto: Ivan Farbák

„Síce hráme na poslednom pódiu v Hell City na Hell Stage, ale na druhej strane nám dali skvelý čas a to v piatok od 19:15 do 20:00. Je to pohladenie, aj veľká výzva. Nevyrábame si z toho v kapele žiaden stres, proste prídeme a zahráme čo najprofesionálnejší set, akoby sme hrali v hocijakom slovenskom klube. Každý človek má len dvojo uší a dve oči, nemáme sa ako dostať do ľudskej duše, len cez muziku a našim prevedením,“ povedal gitarista Hirax k účasti na tomto veľkom festivale.

Líder RAMCHAT sa vyjdaril aj na možnú reakciu cez slovenský národný šport, teda závisť. „Tomáš Řeřucha – basák českých kapiel ASGARD, PAČESS, BIG BOSS – to vyslovil krásne: ‚Za toto vás budú všetci zo scény nenávidieť. Aj tí, čo vám budú klepať uznanlivo po pleci, vám budú vo vnútri závidieť.‘ My už sme si zvykli, že o nás začali niektorí jedinci (dokonca presne vieme ktorí) šíriť dobre vymyslené klamstvá a šikovne zmanipulované polopravdy, ktoré im ľudia nepoužívajúci logiku a zdravý sedliacky rozum zožrali a šíria ich bez toho, aby si preverili pravdu. Sú to skvosty ako napríklad, že sa vezieme na pagan metalovej vlne. Kto sleduje scénu dôkladne, dobre vie, že RAMCHAT vznikol v čase, keď okolo tohto žánru na Slovensku nebol vôbec rozruch. Ďalšou perlou je, že sme kapelu založili kvôli peniazom. Tak toto je skutočne excelentný bonus,“ povedal so smiechom a pokračoval: „Skutočne dobrý podnikateľský zámer, pokojne ho môžete od nás okopírovať a aplikovať – ak chcete byť boháči, založte si death/black metalovú kapelu so slovanskými textami. Momentálne sme 3000 eur v mínuse. Nám nezostáva nič iné, iba našim neprajníkom poďakovať, lebo aj vďaka nim sme sa dostali tak rýchlo hore. Čím viac o nás rozprávajú, tým viac nám pomáhajú. Posielajú nám energiu, nevedia o tom, lebo sú neznalí vesmírneho zákonu odporu. Hromy bijú len do silných stromov a tigre muchy nežerú.“

Rozpis turné RAMCHAT k aktuálnej novinke „Nepočaria!“:

24.2. – Čadca, Silent arena
16.3. – Púchov
23.3. – Prešov, miesto bude upresnené
24.3. – Košice, Colloseum
13.4. – Bratislava, British Star
28.4. – Levice, miesto bude upresnené
25.5. – Ružomberok, Nové Korzo
22.6. – HELLFEST, Francúzsko
5.7. – Symbolic festival, Čechy
7.7. – Gothoom festival, Slovensko
4.8. – Rockové sady, Kraslice, Karlové Vary, Čechy

Tlačová správa