Fotogaléria: GAAHLS WYRD a ich temná atmosféra pohltila Nitru

Agentúra Rest of Noise pripravila pre fanúšikov black metalu na prvý februárový deň lahôdku. V Nitre sa predstavil bývalý líder GORGOROTH so svojou kapelou.

NITRA. Klub Frankie zvolili organizátori za miesto pre slovenskú zastávku turné GAAHLS WYRD. Nóri si vzali so sebou na šnúru pre nás exotickú predkapelu z Číny – RITUAL DAY. Priestor dostal aj slovenský support v podobe RAWCVLT zo Senice.

RAWCVLT

Klub bol už pred 20. hodinou pomerne slušne zaplnený.  Ako prví sa predstavili Seničania RAWCVLT, ktorí slovenskému publiku nie sú neznámi. Na svojom konte majú dve demá a jedno splitko. RAWCVLT od úvodu nasekali do fanúšikov svoj nekompromisný raw black metal. Ich koncert ozvláštnili masky a „oltár“ na pódiu.

Obávala som sa zvuku v tomto klube, ale našťastie bolo všetko v poriadku. Dokonca aj svetlo. Aj keď…, červená je červená a chalanov na pódiu nebolo ani poriadne vidieť, keďže bola všade hmla (fotky tomu zodpovedajú).

RITUAL DAY

Po Slovákoch prišiel rad na Číňanov RITUAL DAY, ktorí fungujú od roku 2000. Vlani im vyšiel druhý štúdiový album „Devila Granta“.

Ktovie koľko fanúšikov poznalo týchto melodických blackáčov pred ich koncertom v Nitre. Samotný koncert bol zaujímavý najmä po vizuálnej stránke, kvôli ich zaujímavým kostýmom.

Gaahl a jeho GAAHLS WYRD

To, na čo všetci v prvý februárový deň čakali, prišlo na rad. Na pódiu sa objavil niekdajší spevák kultu GORGOROTH – Gaahl. Od úvodu malo jeho vystúpenie veľmi dobrú atmosféru, ktorá vydržala až do konca koncertu. V podaní headlinera večera zneli piesne z predošlých pôsobísk Gaahla, teda od GORGOROTH, GOD SEED a TRELLDOM.