REUNION BLACK SABBATH JE OPÄŤ OHROZENÝ

Reunion pôvodnej zostavy BLACK SABBATH je opäť ohrozený. Američania FATES WARNING sa v marci predstavia v Bratislave a Prahe. Holanďania PROSTITUTE DISFIGUREMENT hlásia zmeny v zostave. Nového tour gitaristu majú JON OLIVAS PAIN. NAGLFAR vydajú šiesty album. Century Media Records podpísali zmluvu s NACHTMYSTIUM. Mladé neznáme kapely sa rozhodli vzdať hold kapelám HELLOWEEN a GAMMA RAY, keď nahrali album coverov HelloRay.
Chtiac nechtiac prichádzajú s reunionom pôvodnej zostavy BLACK SABBATH ďalšie problémy. Okrem ochorenia Tommyho Iommiho naznačuje bubeník Bill Ward, že by sa ho nemusel zúčastniť. Problémom je zmluva, ktorá je podľa Wardových slov nepodpísateľná. Ide mu o to, aby sa v zmluve prihliadalo k tomu, že je jedným zo zakladajúcich členov. Ward by najradšej pokračoval v nahrávaní nového albumu a už sa aj teší na koncertné turné k nemu, ale s takou zmluvou sa to vraj nedá. „Nejde o žiadne vydieranie, aby som si pre seba zabezpečil veľký balík peňazí. Chcem pre seba niečo, čo bude odpovedať môjmu prínosu pre kapelu, vrátane reunionov, ktoré sa začali pred 14 rokmi. Po poslednom turné som sľúbil, že už nikdy nepodpíšem nezmyselný kontrakt,“ vyjadril sa Ward.

Americká progresívna kapela FATES WARNING chystá v marci na európske turné, ktoré neminie ani Slovensko a Česko. Kapela sa predstaví 17. marca v bratislavskom Majesticu a o deň neskôr v pražskom klube Exit-us. Zaujímavosťou je, že ku kapele sa pripojí na jeden brazílsky koncert, kedy budú FATES WARNING hosťom QUEENSRYCHE aj bubeník Mike Portnoy (ADRENALINE MOB, ex – DREAM THEATER, ex – AVENGED SEVENFOLD). Portnoy zaskočí za Bobbyho Jarzombeka iba počas tohto jedného koncertu.

Holandská death metalová formácia PROSTITUTE DISFIGUREMENT sa rozišla s gitaristom Danny Tunkerom, kvôli odlišným hudobným predstavám o smerovaní kapely. Za Tunkera už však našli títo Holanďania aj náhradu, presnejšie až dve. Do radov kapely prišli dvaja nový gitaristi Frank Schiphorst (MAYAN, ex-SYMMETRY) a Martijn Moes (TOXOCARA, ex-THE MONOLITH DEATHCULT). Okrem zmien v zostave prezradila kapela, že v polovici roka začne nahrávať nový album.

JON OLIVAS PAIN angažovali nového tour gitaristu, ktorým sa stal talentovaný Joseph Diaz.

Švédski blackáči NAGLFAR vydajú 27. marca už šiesty štúdiový album nazvaný Téras, ktorý sa na pulty obchodov dostane prostredníctvom Century Media Records. Na novom albume bude 9 nových skladieb.

Century Media Rercords podpísali celosvetovú zmluvu s NACHTMYSTIUM. Podľa správy od vydavateľstva plánujú obe na strany na rok 2012 veľké veci.

HelloRay, teda ďalšia kompiláciu s prerábakami skladieb od HELLOWEENU a GAMMA RAY vyjde 26. marca prostredníctvom Epicus Records. Na albume bude 15 skladieb od neznámych kapiel ako ARMORY, DEIMOS alebo RAMPART. Fanúšikovia týchto dvoch legendártnych nemeckých kapiel si môžu vypočuť ako sa mladé kapely pohrali s kultovými piesňami ako Mr. Torture, Anywhere In the Galaxy, Judas alebo Land of the Free.