Chystá sa ďalšia nezabudnuteľná šou, na Slovensko prídu PRETTY MAIDS so špeciálnym hosťom

Pieseň „Please Don’t Leave Me“ pozná snáď každý. Začiatkom 90. rokov okupoval tento hit svetové hitparády na popredných miestach.

PRETTY MAIDS (Den) – melodic heavy metal
PINK CREAM 69 (Ger) – melodic power metal/hard rock

Sobota 31.3.2018, Bratislava – Majestic

Spomínanú pieseň zložil už v roku 1982 slávny americký gitarista John Sykes (Whitesnake , Thin Lizzy), a práve verzia od PRETTY MAIDS ju urobila populárnou po celom svete. Slovenskí fanúšikovia budú mať okrem iného možnosť vypočuť si ju v plnej paráde 31.marca 2018 v bratislavskom MMC.

V úlohe hudobného hosťa sa predstaví známa nemecká stálica PINK CREAM 69. Pri zrode tejto kapely stál za jej mikrofónom Andi Deris, súčasný spevák HELLOWEEN. Po tom, ako sa Deris stal frontmanom „tekvíc“, zaujal tento post charizmatický britský vokalista David Readman.

Vráťme sa však k hlavnej hviezde večera skupine PRETTY MAIDS. Pomerne nevýrazné aranžmá z roku 1982 spôsobilo, že pieseň „Please Don’t Leave Me“ poznala iba hŕstka fanúšikov. Potenciál tejto piesni sa naplno rozvinul vo verzii od PRETTY MAIDS. Dánska formácia bola založená už v roku 1981. Prelom v kariére prišiel v roku 1987 s albumom „Future World“. Skupina ho nahrávala v New Yorku pod producentskou taktovkou Eddieho Kramera, ktorý predtým produkoval kapely ako Rolling Stones, Kiss či Led Zeppelin. Práve albumom „Future World“ si Dáni otvorili dvierka do celého sveta.

Dánsko nebolo typickou liahňou hudobných megastar, ako to bolo napríklad v susednom Švédsku. Úspechy Abba, Roxette, či Europe vybudovali vo Švédsku silný hudobný priemysel, ktorý v Dánsku chýbal. Navyše prvé albumy PRETTY MAIDS boli až príliš „heavy“ na to, aby dosiahli celosvetový úspech.

Potom si však členovia skupiny všimli potenciál piesne „Please Don’t Leave Me“. Z tej sa takmer z noci na ráno stal hit, ktorý hrávali rádiá z celého sveta. PRETTY MAIDS predali niekoľko stotisíc albumov a hrali na najznámejších festivaloch po celej zemeguli.

Po tomto úspechu vydala skupina ešte veľa kvalitných albumov a je dodnes aktívna. 37- ročná kariéra etablovala PRETTY MAIDS do pozície hard n heavy legendy. Táto legenda odohrala aj na Slovensku niekoľko podarených koncertov. Nakoľko ide o technicky zdatných hudobníkov, koncerty bývajú vždy precízne zahraté a plné energie. Ďalšia nezabudnuteľná šou prichádza do Bratislavy 31. marca 2018.

Plagát ku koncertu

Tlačová správa: Lordi Music Agency