NOVINKY Z TÁBOROV EUROPE, SOULFLY ALEBO THERION

EUROPE zverejnili artwork chystaného nového albumu. SOULFLY zverejnili zábery z natáčania nového materiálu. THERION plánujú výročné turné a nový album. SIX FEET UNDER majú nového basáka. Debut NAPALM DEATH vyjde znovu na CD a vinyle. TANKARD sa upísali Nuclear Blastu. MORTAL SIN opustil spevák Maurer. THE BLACK DAHLIA MURDER zverejnili trailer ku chystanému videoklipu. Nové albumy vydajú DAWN OF DISEASE a MENCEA.
Legendárni hard rockeri EUROPE zverejnili artwork k novému albumu Bag of Bones, ktorý sa dostane ku fanúšikom v apríli alebo máji tohto roka. Produkciu albumu si vzal na starosti Kevin Shirley (IRON MAIDEN, BLACK COUNTRY COMMUNION). Artwork novinky nájdete pod novinkami.

SOULFLY zverejnili nové zábery z natáčania nového albumu Enslaved, ktorý sa dostane na pulty obchodov 13. marca prostredníctvom Roadrunner Records. Zábery z natáčania nájdete pod dnešnými novinkami.

THERION oslávia tohto roku 25. výročie, v rámci osláv tohto míľnika, kapela pripravila v septembri a októbri špeciálne európske turné. 25th Anniversary Tour zavíta aj do Česka, najskôr THERION vystúpia 13. októbra v Zlíne a o deň neskôr v Prahe. Ešte v septembri by však mala kapela vydať zbrusu nový album.

Už včera sme vás informovali, že Matt DeVries sa pridal ku FEAR FACTORY. Tým pádom dal zbohom kapele SIX FEET UNDER, ktorá našťastie za neho našla rýchlo nájradu. Novým basákom SIX FEET UNDER sa stal Jeff Hughell (BRAIN DRILL, VILE), ktorý ovláda sedem strunovú basgitaru.

Debutový album Scum z roku 1987 od NAPALM DEATH bude znovu vydaný vo forme CD a taktiež aj na vinyle. Stane sa tak už 5. marca prostredníctvom Earache Records.

Legendárni nemeckí thrasheri TANKARD sa upísali vydavateľstvu Nuclear Blast, ktoré im v priebehu leta vydá nový album. Ešte predtým, ako TANKARD vydajú nový album sa však v máji predstavia v Košiciach a v Bratislave.

Austrálskych thrashových veteránov MORTAL SIN opúšťa spevák Mat Maurer. „Rozhodol som sa opustiť kapelu z osobných dôvodov a z neprekonateľných rozdielov na smerovanie skupiny. Vlaňajší rok bol pre mňa mimoriadne náročný, ale rozhodol som sa, že rodina bude u mňa na prvom mieste. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali,“ stojí v oficiálnom vyhlásení speváka Maurera.

THE BLACK DAHLIA MURDER zverejnili trailer ku ich chystanému videoklipu na skladbu Moonlight Equilibrium, ktorý režíroval David Brodsky. Videoklip bude mať premiéru budúci týždeň. Skladba Moonlight Equilibrium sa nachádza na aktuálnom albume Ritual a spomínaný trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemeckí deatheri DAWN OF DISEASE vydajú 27. apríla prostredníctvom labelu NoiseArt Records nový album pomenovaný Crypts Of The Unrotten. Novinka bude obsahovať 12 skladieb vrátane intra a bonusovej skladby. O produkciu albumu sa postaral Jörg Uken (GOD DETHRONED, DEW-SCENTED, SINISTER).

Nóri MENCEA vydajú 23. marca nový album Pyrophoric prostredníctvom Indie Recordings. Na novom albume bude 8 skladieb.