ENSIFERUM ZVEREJŇUJÚ ĎALŠIE ZÁBERY Z NATÁČANIA NOVINKY

ENSIFERUM zverejnili ďalšie zábery z nahrávania nového albumu. Gitarista Yossi Sassi (ORPHANED LAND) chystá sólový debut. BLUT AUS NORD odďaľujú vydanie záverečnej časti trilógie 777. Američania CHAOS INCEPTION vydajú druhý album.
ENSIFERUM zverejnili ďalšie video z natáčania pripravovaného piateho albumu. Zatiaľ bezmenná novinka bude podľa slov kapely obsahovať 10 skladieb. Materiál sa nahráva v štúdiách Petrax, kde pracovali na svojich albumoch kapely ako CHILDREN OF BODOM alebo NIGHTWISH. Spomínané zábery z nahrávania nájdete pod dnešnými novinkami.

Uznávaný gitarista Yossi Sassi z kapely ORPHANED LAND vydá svoj debutový sólový album nazvaný Melting Clocks. Na jeho sólovom debute bude viacero zaujímavých hostí, medzi inými aj Marty Friedman (ex – MEGADETH). Materiál bude obsahovať dvanásť skladieb, ale jeho presný dátum vydania zatiaľ nepoznáme.

Vydavateľstvo Debemur Morti Productions oznámilo, že poslednú časť trilógie od Francúzov BLUT AUS NORD nazvanú 777 – Cosmosophy nevydajú podľa plánu. Pôvodne mala vyjsť záverečná časť trilógie už v máji, no vydavateľstvo oznámilo, že ak pôjde všetko podľa plánu, tak  777 – Cosmosophy vyjde až koncom septembra. Dôvodom je, že si kapela nemyslí, že album je dosť vynikajúci a hodlá na ňom ešte popracovať.

Druhé album alabamských CHAOS INCEPTION se bude jmenovat The Abrogation a vyjde v průběhu jara u Lavadome Productions. Album čítá devět skladeb poctivého, extrémního death metalu, který vychází z odkazu floridské a brazilské školy. Kapela dál pokračuje v naplňování svého cíle a s veškerým respektem ke zmíněným kořenům žánru přetavuje tento k obrazu svému. Fanoušci ANGELCORPSE, KRISIUN, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL a FLESHTIZED si přijdou na své.  Album se nahrávalo během podzimu, zimy v Stargate Studios. Produkce se opět ujal Lance Wright. Mastering proběhl v Mana Studios pod rukama Briana Elliota během ledna a února 2012. Ukázku z alba si můžete poslechnout nebo stáhnout zde. – Tlačová správa.