Výživný novinkový blok: IMMORTAL, EPICA, Chuck Schuldiner, OBSCURA a mnohí ďalší

IMMORTAL, DEVILDRIVER, OBSCURA a UNEARTH zverejnili nové skladby. EPICA vydá knihu. O pár dní vyjde dokument o Chuckovi Schuldinerovi. Zmena v zostave SUICIDAL TENDENCIES. MUNICIPAL WASTE, BLEEDING THROUGH a NOCONTROL s novými klipmi.

IMMORTAL

Black metalisti IMMORTAL zverejnili lyric video k novej skladbe s názvom „Mighty Ravendark“, pochádzajúcej z ich chystanej radovky „Northern Chaos Gods“. Tá sa na pulty predajní dostane o dva dni, 6. júla, prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Holandská formácia EPICA pracuje na svojej knihe s názvom „The Essence of Epica“. Unikátna kniha rozpovie príbeh o pozoruhodnej hudobnej ceste tejto skupiny slovami jej členov a bude ilustrovaná raritnými, úprimnými a klasickými fotografiami.

Dokument o Chuckovi Schuldinerovi s názvom „Death by Metal“ (trailer TU) vyjde na DVD 6. júla u MVD Visual. Vďaka exkluzívnym rozhovorom, raritným záberom a demáčom je „Death by Metal“ prvým filmom svojho druhu, ktorý dáva poctu jedinečnej úlohe Chucka Schuldinera vo vývoji death metalu. O réžiu sa postaral kanadský filmár Felipe Belalcazar.

Z americkej thrash/crossover kapely SUICIDAL TENDENCIES odišiel gitarista Jeff Pogan. „Rozhodol som sa opustiť SUICIDAL TENDENCIES z osobných dôvodov. To znamená, že nebudem hrať na ďalších koncertoch a turné. Chlapcom prajem všetko dobré a som vďačný za všetky skúsenosti, ktoré som s nimi zažil,“ uvádza Pogan na svojom Instagrame.

Američania DEVILDRIVER zverejnili cover skladbu „Copperhead Road“ s hosťujúcim spevákom Brockom Lindowom (36 CRAZYFISTS). Skladba je pôvodne od Stevea Earlea a nájdete ju na albume coverov zo žánru country a blues s názvom „Outlaws ´Til the End“, ktorý vychádza 6. júla u Napalm Records.

Deatheri OBSCURA vypustili do sveta novú skladbu „Ethereal Skies“ z albumu „Diluvium“, ktorý im vyjde 13. júla prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records.

Metalcoristi UNEARTH majú vonku novú skladbu „Incinerate“ z ich chystanej štúdiovky „Extinction(s)“. Dátum vydania je naplánovaný na jeseň tohto roka u Century Media Records.

Crossover/thrash metalová úderka MUNICIPAL WASTE sa prezentuje novým klipom k piesni „Slime and Punishment“ z rovnomennej radovky vydanej v júni minulého roka.

Znovuaktívna formácia BLEEDING THROUGH natočila nový videoklip k songu „No Friends“ z ich aktuálnej štúdiovky „Love Will Kill All“.

Po videoklipovom debute „Tá pravá” prichádzajú NOCONTROL s novinkou „Rany na duši”, ktorý sa v klipe odohráva sa však rozhodli znázorniť pre metal veľmi netradičnou formou. Veď posúďte sami.