Gothoom 2018: Zhodnotenie festivalu a FOTOREPORTÁŽ z úvodného black metalového dňa

Gothoom Open Air Fest má už na festivalovej mape svoje pevné miesto. Pre mnohých je to tradičná dovolenka, stretnutie s priateľmi, dobrá muzika a najmä rodinná atmosféra. A presne taký bol aj deviaty ročník.

REVIŠTSKÉ PODZÁMČIE. Na úvod, skôr ako sa dostaneme ku kapelám, zhodnoťme si 9. ročník. Aký bol? Dovolím si tvrdiť, že parádny! Na „novom“ mieste v Revištskom Podzámčí som bol po prvýkrát a treba otvorene napísať, že po mnohých problémoch so sťahovaním festivalu, je toto miesto pre Gothoom priam dokonalé. Z jednej strany rieka Hron, z druhej strany zrúcanina Revištského hradu.

Pohľad z areálu na zrúcaninu hradu Revište.

Po úvodnom „rozkukaní“ som sa chvíľu obával, či bude pre návštevníkov stačiť jeden stánok s jedlom, jeden s pochutinami a jeden vegánsky. Takisto miest na čapovanie piva sa mi zdalo pomenej, ale môžem skonštatovať, že to úplne stačilo. Najmä, čo sa jedla týka, o jeden výčap viac by nezaškodilo. A možno by sa uživilo aj o pár prenosných toaliet viac. Trošku zamrzelo, že sa nedali vrátiť späť žetóny, ale kto vedel hospodáriť, problém nemal.

Jediná výčitka smeruje k stánku s „normálnym“ jedlom. Ceny boli riadne premrštené, keď si to prerátate cigánska pečienka s hranolkami vás vyšla takmer na 8 eur. A kvalita jedla nebola najlepšia, miesto pečenej klobásy som dostal letnú „varenú“…

Našťastie opäť na Gothoome nechýbal Hoyas s polovičkou Saškou a pomocníčkou Zuzkou a ich famózne pochutiny vo vegánskom stánku. Absolútne špičkovú kapustnica, po ktorej sa len tak „zaprášilo“ dopĺňalo famózne tofu, vegánske hot dogy a mnoho ďalších dobrôt. Najdôležitejšie je, že chutilo aj „mäsožravcom“ a ich jedlo si pochvaľovali aj mnohí hudobníci.

Pochváliť rozhodne treba hlavného organizátora Peťa Betka a jeho tím, za dramaturgiu festivalu a starostlivosť o kapely, novinárov, fotografov a VIP hostí. Backstage bol vyriešený veľmi umne, dalo sa tam v pokoji oddýchnuť a načerpať nové sily. Rozhodne chválim prístup „pressákov“ do týchto priestorov, je to krok vpred. Takisto zvuk počas celého festivalu bol na výbornej úrovni, či už šlo o domáce alebo zahraničné kapely. Palec hore.

Keďže moja maličkosť dorazila na festival až v piatok, z prvého black metalového dňa si vychutnajte iba fotografie, o ktoré sa postarala naša Luss alias Lady mObscene.

IN TWILIGHT’S EMBRACE

IN TWILIGHT’S EMBRACE

ROOT

Big Boss

SCHAMMASCH

SCHAMMASCH

INFERNO

INFERNO

DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT

Líderka kapely Onielar

SVARTIDAUDI

SVARTIDAUDI

BLAZE OF PERDITION

BLAZE OF PERDITION

Foto: Luss