NOVÝMI VIDEOKLIPMI SA PREZENTUJÚ MOONSPELL A VAN HALEN

MOONSPELL, VAN HALEN a slovenská kapela TRISTANA ponúkajú nové videoklipy. PARADISE LOST zverejnili podrobnosti o novom albume. Mikael Akerfeldt (OPETH) opúšťa BLOODBATH. V novembri sa chystá zaujímavé turné štyroch kapiel Into Darkness Tour 2012. UNLEASHED zverejnili lyrické video. Basák  Rob Van Der Loo (EPICA) sa zranil.
MOONSPELL dokončili nahrávanie nového videoklipu ku skladbe Lickanthrope, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Alpha Noir. Videoklip režíroval Felipe Melo a natáčal sa v Portugalsku. Horúcu klipovú novinku nájdete pod dnešnými novinkami. A nezabudnite, nový album vyjde 27. apríla. Mimochodom, kapela pridala nové koncertné termíny, na ktorých bude prezentovať nový album a medzi ne pribudol 4. jún, kedy sa predstavia MOONSPELL v košickom Colloseu!

Novým videoklipom sa prezentujú aj legendárny VAN HALEN. Ten je na skladbu Shes the Woman, ktorá sa nachádza na ich aktuálnej nahrávke A Different Kind Of Truth.

Pomaly, ale isto sa blíži oficiálne vydanie nového albumu Tragic Idol od Britov PARADISE LOST. Stane sa tak už 24. apríla prostredníctvom Century Media Records. Materiál kapela nahrala v štúdiu The Chapel v Liconshire v Anglicku. Fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na desať skladieb.

Vokalista a gitarista Mikael Akerfeldt (OPETH) sa definitívne rozhodol opustiť death metalovú superkapelu BLOODBATH. „BLOODBATH nikdy nebol pre mňa vážny projekt, vždy som ho robil len pre zábavu.Kapela má nového vokalistu, ale nemôžem prezradiť, kto to je,“ okomentoval svoj odchod od BLOODBATH samotný Akerfeldt.

Vskutku zaujímavé turné sa chystá na november. Kapely PAIN, MOONSPELL, SWALLOW THE SUN a LAKE OF TEARS spojili svoje sily a predstavia sa v rámci Into Darkness Tour 2012. Naši fanúšikovia sa môžu tešiť, pretože 16. novembra bude mať toto turné zastávku v neďalekej Viedni a o deň neskôr v zlínskom Masters of Rock Café.

Oficiálne lyrické video na skladbu Odalheim zverejnili UNLEASHED. Ich rovnomenná novinka uzrie svetlo sveta 20. apríla prostredníctvom Nuclear Blastu. Lyrické video nájdete pod dnešnými novinkami.

Nový basák holandskej kapely EPICA Rob Van Der Loo, ktorý je momentálne s EPICOU na európskom turné, mal počas včerajšieho koncertu nečakané zdravotné problémy. Aby sa zistilo, či je ozaj v poriadku bude musieť absolvovať vyšetrenia v nemocnici a lekári Robovi odporúčajú niekoľkodňový oddych. Pár koncertov odohrá kapela bez Roba, ktorý sa pripojí ku kapele hneď ako to bude možné.

Metalisti a rockeri zbystrite svoju pozornosť, prichádzajú skvelé správy! Slovenský metal ešte stále žije a chystá sa podmaniť si domáci trh. Pokiaľ máte stále pocit, že sa na slovenskej metalovej scéne nič nedeje, ste na veľkom omyle. TRISTANA osviežuje pole domáceho metalu a hlási prísun hudobne nadupaných noviniek okorenených novým videoklipom. Je šialené pozorovať ako ten čas letí. Povedali by ste, že kapela pôsobiaca na hudobnej scéne už od konca 90-tych rokov vydáva oficiálny debutový videoklip? Po množstve úspešne odohratých koncertov s po boku kapiel zvučných mien ako GAMMA RAY, TAROT, SCORPIONS či ARAKAIN, práve včera počas magického dátumu piatok trinásteho odhalila prvý videoklip. Nový klip ku skladbe Friday 13th je tak novotou z dielne považskobystrickej formácie a stáva sa aj predzvesťou novej tváre TRISTANY. Kapela sa lúči s powerom a vydáva sa cestou alternatívneho metalu. Práve tá je smerodajná a charakteristická pre premiérový klip ku skladbe Friday 13th, ktorý bude súčasťou jej nového albumu. Po dňoch strávených v nahrávacom štúdiu je doposiaľ pripravená polovica zatiaľ bezmenného albumu. V poradí tretia platňa je vo fáze intenzívnych príprav a už dnes sa metalové srdcia môžu pripraviť na poriadnu dávku nabitej hudby. – Tlačová správa.